Yaşam Yürüyüşü`ne çikildi..

Sezin ESKİNAZİ Rita ENDER/PolonyaHolokost`u anmak için düzenlenen March of the Living 2006, 24 - 28Nisan tarihleri arasında Polonya`da gerçekleşti. Eğitici nitelikli bu geziye 8000 kişi katıldı. Katılımcılar, binlerce Yahudinin, İkinci Dünya Savaşı sırasında Auschwitz`den Birkenau`ya yaptığı ölüm yürüyü&#

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
İkinci Dünya Savaşı sırasında binlerce Yahudinin Auschwitz’den Birkenau’ya yaptığı ölüm yürüyüşü adına, 25 Nisan Salı günü Polonya’da Yaşam Yürüyüşü yapıldı.
Uluslararası eğitici bir program olan March of the Living’in bu yıl çoğunluğu Yahudi; 8000 katılımcısı vardı. Dünyanın dört bir yanından bir araya gelen insanlar 24 - 28 Nisan arasında 3 kilometrelik yolu kendi ülkelerinin bayraklarıyla birlikte yürüdüler.
Katılımcılar katliamda hayatlarını kaybedenler için düzenlenen anma töreninde bir araya geldiler. Töreni yöneten İsrail eski Başbakanı Şimon Peres konuşmasında Holokost’u inkar eden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın Auschwitz’e gelip kurbanların arkalarında bıraktıklarını görmesi gerektiğini belirtti.
Ülke temsilcileri, Rav Law ve kurtulanların yaptıkları konuşmalardan sonra altı milyon insanın anısına mumlar yakıldı, Kadiş okundu.  Beş gün süren seminer nitelikli gezide gruplar Polonya’nın farklı şehirlerindeki gettoları, kampları, sinagogları, eski Yahudi yerleşim merkezlerini ve mezarlıkları ziyaret ettiler.  Çoğu grubun içinde bir  ‘kurtulan’ yer aldı. Türk ekibiyle birlikte gezen ve onlarla yaşadıklarını paylaşan Holokost kurtulanı; Miriam Akavia idi.
Gezinin sonunda; "Bir daha asla", " Affet ama asla unutma!" "Kaderimiz uyarıcınız olsun" gibi mesajlar  katılımcılar için kalıcı oldu! >>>