Gelin çok eğlenceli bir oyuna sizi de katalim!!

Batya KEBUDİBekarlara ilginç bir önerim var aslında! Sonra duyduk duymadık demeyin.`Çok eğlenceli bir gece geçirmek isterim` diyorsanız, yazının devamını okumalısınız…

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Birkaç hafta önce, çok sevdiğim bir arkadaşım, beni aradı. ’Batya, çok zevkli olduğu kadar da eğlenceli  bir oyun oynuyoruz, seni de aramızda görmek istiyoruz’ dedi. Tabii,neden olmasın. Eğlencenin olduğu her yerde olabilirim.Kim istemez ki ?
Her ne kadar soru sormayı seviyor olsam da, o gün içimden hiç soru sormak gelmedi. Kendimi önceden hazırlamak istemedim. O zaman beklentilerim daha yüksek oluyor. Madem farklı bir şeyle karşı karşıyayım, en iyisi bana da sürpriz olsun dedim. İyi ki öyle demişim!
Sorgusuz sualsiz belirtilen gün ve saatte beni çağırdıkları yere gittim. İçeri girer girmez beni karşıladılar. Bana bir yaka kartı verip içeriye aldılar. Bir de ne göreyim benim gibi gençler var. Öncelikle tanıdıklarımla selamlaştım, hal hatır sordum. Uzun zamandır görmediklerimi gördüm. Hasret gidermeyi severim.
Benim gibi birçok gencin olması ilgimi çekti. Hayırdır inşallah! Tanımadıklarımla tanıştım, yeni insanlarla tanışıp, sohbet edip, farklı hayatları gözlemlemeyi de severim. Bu arada İstanbul’un en gözde, en güzel manzaralı mekanlarından birindeyiz.
O gecenin konuğu, hayranı olduğum, Nedim Saban’dı. İlgi çekici bir açılış konuşması yaptı. O konuşurken kendi aramızda kaynaşmaya başladığımızı itiraf ediyorum! Oldukça eğlenceli bir o kadar da profesyonelce olan konuşmanın ardından bize oynayacağımız oyunu anlattı. Herkesin bıyık altından güldüğünü görebiliyordum. Ben mi? Bunu yazmak için can atıyordum!
Enteresan bir oyun bu. Öyle bildiklerinize benzemiyor. Bilmediklerinizden ya da oradan buradan duyduklarınızdan… Nasıl yani? dedirten cinsten.
Bir grup genci bir araya getirmenin en keyifli yolu. Herkes rahat, olduğu gibi, kendi gibi... Kasılma, gerilme yok. Herkesin içkisi elinde, takılıyor. İlk ilgimi çeken kızların ve erkeklerin sayısının eşit olduğu. Aklıma hınzırca şeyler gelmiyor değil. Ama ortam öyle güzel ki, her türlüsüne açığım.
İyice bakınca kızların ve erkeklerin yaş ortalamasının gayet uyumlu olduğunu fark ediyorum. Sadece ben mi, yoksa herkes mi farkındaydı bilmiyorum. Hiç çaktırmadan şarabımdan bir yudum daha alıyorum. Meraklı gözlerle etrafa bakıyorum.
İşte başlıyoruz…
Kızlar masalarına yerleşiyorlar. Erkekler masaları dolaşacaklar. Herkesin elinde bir kağıt. Üzerinde orada bulunan kişilerin sırayla isimleri yazılmış. O kağıdı gözünüz gibi saklıyorsunuz. Herkesten sakınmak gerek ne de olsa çok gizli! Bu kağıda o gün hoş olduğuna inandığınız, ilginizi çeken kişileri işaretliyorsunuz. Hani şimdiki gençleri elektrik dediği büyüklerin bir türlü anlam veremediği olaydan bahsediyorum. Hiç çekinmece yok. Elektrik aldığınız kişiyi işaretliyorsunuz. Birkaç kişiyi işaretleyebilirsiniz, sakınca yok.
Herkesin yüzünden gülümseme eksik olmuyor. Ay, çok eğleniyoruz. Ben manzaralı bir masadayım. İstanbul’un büyülü Boğaz manzarasına dönük oturuyorum. Elimde şarabım manzarayı izleyeceğimi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Göz ucuyla bile bakmadım. Ben masamda oturup içkimi içiyorum. O gece orada benim gibi bu oyunu oynamaya hazır erkeklerden biri masama geliyor. Panik yok, her şey sırayla…
Sohbete başlıyoruz biz, herkesle farklı muhabbette. Gülmek, eğlenmek cabası. Hepimiz o gün iyi tarafımızdan mı kalktık yoksa? Yok canım herkes yeni insanlarla tanışmayı istiyormuş meğerse.
Kızların ve erkeklerin sayısı eşit. Sürekli değişen enerjik bir oyun bu! Erkekler kızları ziyaret ediyor. Bir süre sohbet ediyor. Hemen değişiyor. Neler oluyor? Dur, bir dakika diyor insan. Oysa ki anlatacaklarım vardı, diyorsanız şanslısınız.
Herkesin ayrı bir hikayesi var. İtiraf ediyorum, ben hikayesini merak ettiklerimi işaretledim. Ve benim hikayemi merak edenlerde beni.
Özel hayata saygı var. Kimse kimi işaretlediğinizi bilmiyor. Dışardan çok farklı biri bu işi üzerine almış. Birbirini tanımak isteyenlere iletişim kurabileceği bilgilerini veriyor, gerisine karışmıyor.  Rahatlayın…
Anneler babalar günümüzün sorunu, elektrik olayı burada çözülmüştür,bilginize…
Bir grup içi içine sığmayan genç bu işi üstlenmişler. Görüşmeleri yapmışlar. Grup kurmuşlar.İnsanları birbirleriyle tanıştırmayı, hani artık olmadığından şikayet ettiğimiz ortamları yaratmak için kollarını sıvamışlar.
Çok enteresan, yeni insanlarla tanışmak artık daha kolay olacak öyleyse. Görüşten tanıdığınız ya da hiç tanımadığınız insanlarla tanışmak  gerçekten çok keyifli. Hiç bu kadar eğlenceli bir olaya tanıklık etmemiştim.
Bahane yok, katılmak lazım. Kiminle nerede nasıl tanışacağımız belli olmuyor. Böyle bir ortamda biriyle tanışabilirsiniz, gerisi size kalmış.İster arkadaş, ister sevgili olursunuz. Zorlamaca yok. Dediğim gibi o kadar eğlenceli ki! Siz de o geceyi, tıpkı sizin gibi, birçok gençle geçirmek isteyeceksiniz.
Elbette, böyle bir geceye katılmak isteyeniniz vardır. Bu deneyimi yaşamak, farklı anlayışla eğlenmek isteyenler
yasam@salom.com.tr adresine ulaşabileceğimiz bilgilerini bırakabilirler.