Mekel: “İran`in nükleer programinin sadece İsrail`i de&

Holokost Kurbanlarını Anma Günü, Pazartesi akşam üstü Kudüs`teki Yad Vaşem müzesindeki törenle başladı. İsrailli liderler, Holokost kurtulanları ve yabancı diplomatların katıldığı bu yılki törenin teması " Ölümün Gölgesindeki İnsanlık" olarak belirlendi. Yad Vaşem, Knesset ve ülkenin tüm okul ve kurumlarındaki t

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
İsrail’in New York Başkonsolosu Arye Mekel, İran’ın nükleer tehdidinin gündemde olduğu bu günlerde dünya memleketlerinin daha kesin tavır alması gerektiğini, İsrail’in bir Yahudi soykırımına daha kesinlikle izin vermeyeceğini söyledi

İran’ın nükleer tehdidi hakkında geçtiğimiz Pazar günü konuşan New York’taki İsrail Başkonsolosu Arye Mekel, İran’ın nükleer programının sadece İsrail’i değil, bütün dünyayı tehdit ettiğini önemle vurguladı.  Hunter College’da yer alan yıllık Holokost’u hatırlama gününde konuşma yapan Mekel’e, İran tehdidi konusunda konuşma yapmak için New York’lu Senatör Charles Schumer ve BM Büyükelçisi John Bolton’da eşlik etti. 
İsrailli yetkililer, İran’ın nükleer silah yapımı aşamasına gelebilmeleri için sadece birkaç yıllarının kaldığına inandıklarını belirttiler.  Mekel, İsrail’in Yahudileri İran’dan ve Hamas ile Hizbullah gibi terör örgütlerinden koruyacağını söyledi. 
Yüzlerce kişinin katıldığı Holokost’u anma gününde konuşma yapan Mekel, İran’ın Holokost’u inkar eden bir liderin önderliğinde nükleer silah üretimi yapabileceğini, nükleer programın ikinci ve nükleer bir Holokosta sebep olabileceğini dile getirdi.