Japonya FÖY`e yaptiği mali yardimi durdurdu

ADL , UNESCO`dan Polonya`nın isteği üzerine; Auschwitz-Birkenau`nun isminin, Alman bağlantısını gösterecek şekilde değiştirilmesini istedi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

1993 yılından beri FÖY’e 840 milyon Dolarlık yardım yapan Japonya, Hamas’ın seçimleri kazanması sonrasında örgütün Ortadoğu barışını sağlama amacında olduğundan emin olana kadar mali yardımı durdurduğunu açıkladı.
Japonya Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcü Yardımcısı Akira Chiba mali yardımı durdurmalarına rağmen Japonya’nın ihtiyaç halinde her zaman insani yardım yapacağını söyledi. Chiba ayrıca geçtiğimiz ay alınan bir karar ile Filistinlilere Birleşmiş Milletler aracılığıyla 6 milyon Dolarlık gıda yardımı yapılmasına karar verildiğini sözlerine ekledi.
Diğer bir dışişleri yetkilisi ise sürmekte olan yol ve yerleşim yerlerinin tadilatı gibi yardım projelerine devam edileceğini fakat yeni projelerde durum netleşene kadar yer almayacaklarını açıkladı.
Japonya’nın FÖY’e tekrar mali yardımda bulunması için iktidarda olan Hamas’ın İsrail’e karşı olan politikasını değiştirmesi ve İsrail’i tanıması gerekiyor.