"Kavgam" Alman Hükümeti ile Türk yayincilari karşi karş

"Kavgam" kitabının geçtiğimiz yıl Türkiye`de en çok satanlar listesine girmesi ve günümüzde en seçkin kitapevlerinde halen satılıyor olması Bavyera Hükümeti`ni harekete geçirdi. Türkiye`de antisemitizmin tehlikeli boyutlara ulaştığı uyarısında bulunan Almanya, "Kavgam"ın toplatılmaması ve baskısının durdurulmaması

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Faşist Lider Adolf Hitler’in "Kavgam" kitabının geçtiğimiz yıl Türkiye’de en çok satanlar listesine girmesi, satışa sunulduğu ilk günlerde 30 binin üstünde satması, gerek Türkiye’de gerekse ülke dışında sebep-sonuç ilişkilerini irdeleyen tartışmalara yol açmıştı. Bu tartışmalar beraberinde, Hitler’in Bavyera’nın başkenti Münih’te yaşamış olması nedeniyle telif hakkına sahip Bavyera Hükümeti’nin tepkisini de getirdi. Türkiye’deki yayınevlerinin telif ödemediklerini ileri süren Alman yetkililer "Kavgam"ın toplatılması için harekete geçmiş, Türkiye’de tırmanan antisemitizmin tehlikeli boyutlara ulaştığı uyarısında bulunmuştu.
Yayınevleri "Kavgam"ın basımını durdurmayınca Bavyera Hükümeti yayınevlerini mahkemeye vermeye başladı.
Avrupa’da Fransa ve Almanya başta olmak üzere birçok ülkede yayınlanması yasak olan "Kavgam", Türkiye’nin en seçkin kitapevlerinde halen 5 YTL gibi cüzi bir fiyata satılıyor.