Türkiye`den teröre kinama

Pazartesi günü Filistinli bir terörist tarafından Tel Aviv`in kuzeyinde bulunan merkezi bir otobüs durağında gerçekleştirilen intihar saldırısında dokuz kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı. Türk Dışişleri Bakanlığı, terör olayını kınayan bir açıklamada bulundu

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Dışişleri Bakanlığı, İsrail´in Tel Aviv kentinde 17 Nisan günü meydana gelen terörist saldırısıyla ilgili olarak gönderdiği açıklamada: “İsrail’in Tel Aviv kentinde 17 Nisan günü meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 9 kişinin ölümü, 40’tan fazla kişinin yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda yaralanan iki vatandaşımızından birinin olay yerinde, diğerinin ise hastanede tedavi edildiği öğrenilmiştir. Tel Aviv Büyükelçiliğimiz yetkililerince kendilerine gerekli ilgi gösterilmektedir.
Sayın Bakanımız saldırı üzerine İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’yi arayarak, saldırıdan duyduğu üzüntüyü bildirmiş, hayatını kaybedenler için taziyede bulunmuş ve yaralılara acil şifalar dilemiştir.  İsrail Dışişleri Bakanı Livni de, 16 Nisan günü İstanbul Bakırköy’de düzenlenen terörist saldırı ertesinde Sayın Bakanımızı arayarak saldırıya duyduğu tepkiyi dile getirmiş ve yaralılara acil şifalar dilemişti.  İçinden geçmekte olduğumuz hassas dönemde bölgede sükunetin sağlanmasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Bölgede şiddeti yeniden tırmandırmaya çalışanlara fırsat verilmemesi için tarafların sağduyulu ve dikkatli davranmaları önem taşımaktadır” ifadesine yer verdi.