YSK`da Rav Naftali Haleva ile söyleşiler

Batya KEBUDİBekarlara ilginç bir önerim var aslında! Sonra duyduk duymadık demeyin.`Çok eğlenceli bir gece geçirmek isterim` diyorsanız, yazının devamını okumalısınız…

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Yıldırmspor Kulübü’de  Rav Naftali Haleva’nın Pesah Bayramı hakkında felsefi bir bakıº açısına iliºkin seri sohbetleri devam ediyor. İlk hafta  zaman kavramını bir daire etrafında dönen döngü olarak yorumlayan Haleva Pesah Bayramının da dairedeki aynı noktada tekrar yaºandığını anlattı. Pesah Bayramı’nda herkesin kendini Mısır’dan çıkmıº gibi hissetmesi gerektiğini, Tanrı’nın mucizelerinin her an gerçekleºebileceğinin bilincinde olmasının gereğini vurguladı. Tanrıya ulaºma yolunda araç ile amaç arasındaki dengenin önemini anlatan Rav Haleva çocuklara potansiyelleri doğrultusunda eğitimverilmesinin gerekliliğini belirtti.
Söyleºinin ikinci gününde ise Rav Haleva duaların anlamı üzerine bir sohbet gerçekleºtirdi. Tora, dua ve iyilikseverlik üzerine yoğunlaºan Haleva duaların hepsine olumlu yanıt beklemenin yanlıº olduğunu ancak duaların pozitif gücünden faydalanılabileceğini hatırlattı. İnsanların Tanrı ile konuºmak için dua ettiklerini, Tanrının ise insanlarla Tora aracılığı ile iletiºim kurduğunu belirtti.