Holokost, Kara Kare Film Günleri`nde aniliyor

Bu yıl Holokost`u anma etkinlikleri kapsamında Türk Musevi Cemaati bünyesinde oluşturulan Sinema Grubu tarafından ilk kez düzenlenen Kara Kare Film Günleri, Holokost`u Anma Günü`ne rastlayan tarihte başlayacaktır

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
II. Dünya Savaşı ve Holokost’a ilişkin çarpıcı konuları içeren ve o dönemde yaşananlara ışık tutan filmlerin gösterileceği etkinlik Cinebonus G-Mall Maçka’da yer alacak. Nazilerin Avrupa’nın çeşitli yerlerinde gaz odaları, krematoryumlar inşa ederek kurdukları toplama ve ölüm kamplarında yaşamını yitirmiş milyonlarca insanın anısına gerçekleşecek Kara Kare Film Günleri; aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 104 ülke tarafından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca alınan "Her yıl 27 Ocak tarihinin Holokost Kurbanlarını Anma Günü ve Holokost hakkında toplumları eğitme görevi" kararı doğrultusunda düzenleniyor.
İzlenecek filmlerden "The Grey Zone-Gri Bölge" adlı film, Joseph Mengele tarafından Auschwitz kampına baş patolog olarak atanan Dr. Myklos Nysizli’nin gerçek öyküsünü konu ediniyor.  Dr. Myklos Nysizli’nin yaşam öyküsünün aktarıldığı "Auschwitz-Bir Doktorun Görgü Tanıklığı" adlı kitap Gözlem Yayınları tarafından yayımlandı. 12 filmin tümü Türkçe altyazılı olacağından  Kara Kare Film Günleri sadece ilgili izleyicilerin değil, okulların da öğrencilerini topluca getirebileceği bir kültürel eğitim hizmeti olacak.