Şaron dönemi resmen sona eriyor

Üç aydır komada olan İsrail Başbakanı Ariel Şaron için çıkartılacak "sürekli işgöremez" raporu ile İsrail`de bir dönem resmen sona eriyor

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
78 yaşındaki Başbakan Şaron, 4 Ocak tarihinde geçirdiği felç sebebiyle komaya girdiğinde, Ehud Olmert başbakanlık görevini geçici olarak devralmıştı.  İsrail kanunlarına göre, vekaleten başbakanlık yapma süresi 100 günün ile sınırlı. Bu sürenin sonunda, Şaron’un yerine başbakanlık görevine getirilecek kişinin resmi olarak belirlenmesi gerekiyor. 
Cuma günü beyan edilmesi gereken Şaron’un "sakatlık" durumu, hafta boyunca sürecek olan Pesah Bayramı nedeniyle Salı gününe çekildi.  Adalet Bakanı Sözcüsü Jacob Galanti’nin ifadesine göre; son tarihe kadar Şaron’un durumda bir gelişme olmaz ise, sakatlık durumu beyan edilecek. 
28 Mart’taki seçimleri kazanan Olmert çok büyük olasılıkla Şaron’dan sonraki İsrail’in başbakanı olacak.  Kudüs’teki Hadaş Hastanesi’nin yetkilileri Şaron’un iyileşme şansının zayıf olduğunu, buna rağmen bir uzun süreli bakım ünitesine yerleştirip yerleştirmeme kararı verme aşamasında olduklarını belirttiler.  Hastane sözcüsü Ron Krumer ise artık alışılageldiği gibi Şaron’un durumunun "ciddi fakat sabit olduğunu" açıklamasını yineliyor.


Şaron ameliyat oldu
Geçtiğimiz Çarşamba günü Şaron kafatasından bir parçanın yerine yerleştirilmesi için bir ameliyat geçirdi.  Solunum yollarında meydana gelen bir iltihap yüzünden bir gün gecikmeli olarak yapılan ameliyatın başarılı geçtiği belirtildi.
Başırılı geçen ameliyatın ardından Şaron, 4 Ocak’ta geçirdiği felç nedeniyle tutulduğu yoğun bakım ünitesine geri gönderildi. Şaron’un kafatası ameliyatının, hastalandığından beri geçirdiği sekizinci ameliyat olduğu belirtildi. Daha önce beyinden ameliyat yapılması için kafatasından çıkarılan bir parça, bu ameliyat sayesinde başarıyla geri yerleştirildi. 
Şaron, İsrail halkına daha güvenli bir gelecek kurmak için Kadima Partisi’ni kurmasından kısa bir süre sonra felç geçirmişti.  Üçüncü dönem başbakanlık görevini sürdürmesine kesin gözüyle bakılan Şaron’un politika sahnesinden bu kadar beklenmedik şekilde  çekilmesi İsrail halkını şaşkınlık yaratmıştı.