UÖMO Mütevelli Heyeti ve dostlari onurlandirildi...

UÖMO: "Yaratıcı ortamda üretken bireyler yetişiyor"Ulus Özel Musevi Okulları kurucularının, Mütevelli Heyetinin, maddi ve manevi destek veren hayırsever dostlarının onurlandırıldığı davet, mart ayı sonunda Swissôtel`de 125 kişinin katılımıyla gerçekleşti

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Geceye  Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya  ve Cemaat Onursal Başkanı Bensiyon Pinto eşleriyle katıldılar.  Konuklar  UÖMO’nun  akademik başarıları hakkında bilgilendirildiler;  ayrıca öğrencilerin  sanat çalışmalarını ve   gaz zehirlenmelerini ortadan kaldıran "Multisensörlü Hiperventilasyon Sistemi" projesi ile Tübitak üçüncülük ödülünü kazanan ve Moskova’daki 17.Avrupa Birliği Genç Bilim Adamları yarışmasında ülkemizi temsil eden Rudi Maça’nın çalışır haldeki projesini inceleme fırsatını da buldular.
Müzik Öğretmeni Emine Çolak  ve piyanist Serhat Gündüz eşliğindeki otuziki kişilik UÖMO Gençlik Korosu’nun seslendirdiği Türkçe, İbranice, Judeo-Espanyol ve İngilizce şarkıların eşliğinde yemeğe başlayan konuklar Ravit Haleva ve Defne Alfandari’nin  klasik eserlerden oluşan keman solo ve düetleri ilgiyle dinlediler.
Daha sonra  Mütevelli Heyeti Başkanı Rıfat Hasan kürsüye gelerek hayırseverlik, paylaşma ve öğrencilerden öğrenmenin önemini vurgulayan bir açılış konuşması yaparak, hayırseverlerin onurlandırıldığı plaket törenine geçti. Ulus Okullarının fikir babası ve kurucularından Bernar Nahum’un eşi Rahel Nahum adına hazırlanan plaketi oğlu Jan Nahum, Hahambaşı Rav İsak Haleva’dan alırken, Musevi Lisesi mezunu olan Rafael Torel’e plaketini Cemaat Onursal Başkanı Bensiyon Pinto sundu. Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya’dan plaketini alan ve daima öğrencilerin yanında olan Alber Levi ve Mati Levi’nin ardından, anaokulunun yenilenmesinde büyük katkıları bulunan  Erol Kiresepi ve annesi Cilda Kiresepi’ye plaketleri Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Şapat Aviyente tarafından verildi. Okul kurucularından  yardımsever Viktor Braunştayn anısına  oğlu David Braunştayn’a plaketini sunmak üzere kürsüye gelen Tilda Hasan ve Milka Kasuto da  tüm hayırseverlere katkılarından dolayı teşekkür etti. Ayrıca Rıfat Hasan Eğitim Komisyonu Başkanı Etel Kaneti Gidon ve Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Sadioğlu’nu kürsüye davet ederek  etkin çalışmalarından dolayı onları kutladı.
UÖMO grubu ile  geçtiğimiz yıl okul tanıtımının potansiyel velilere  küçük gruplar halinde nasıl yapıldığını ve bu sayede okulun öğrenci sayısının 347’den 439’a  yükseldiğini davetlilerle paylaşan tanıtımdan sorumlu Vakıf  Üyesi Miryam Molinas’ın ardından, UÖMO Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi fotoğraflar ve müzik eşliğinde sunumu ile okuldaki yenilikleri anlatarak, hedeflenen akademik çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
Anaokulundan liseye her safhada uygulanan etkin ve yoğun İngilizce programının kendisine kazandırdıklarını ve ilerideki kariyerini belirlemede nasıl yardımcı olduğunu İngilizce anlatan ve sunumunu   "I’d love to be an English teacher or a translator" (İngilizce öğretmeni veya çevirmen olmak isterim" sözleriyle tamamlayan Lise 2 öğrencisi Reysi Yasavul davetlilerden büyük alkış aldı.  İpek Kaspi UÖMO Lisesi öğrencilerinin katıldığı Model Birleşmiş Milletler (MUN) etkinliğini, bu yıl Paris Konferansı görüntülerini davetlilerle paylaşırken, sunuma bu safhada katılan UÖMO  Lise son sınıf öğrencilerinden Kleri Kapyas, Rudi Maça ile Ulus İlköğretimden 8. sınıf öğrencisi Rafi Kohen davetlileri UÖMO’da aldıkları akademik ve sosyal eğitim hakkında bilgilendirdiler. Sunum öğrencilerin mütevelli heyetine ve davette hazır bulunan UÖMO dostlarına okula katkıları ve süregelen destekleri için teşekkürleriyle son buldu.
Öğrencilerin başarılı sunumlarının ardından: "Bu kadar değerli etkinlikler gerçekleştiren, eğitim kalitesini yükselten ve bu kalitede öğrenci yetiştiren okulumuza destek olmaya devam etmenizi, yorulmuş olan eski nesilden genç yeni neslin bu sorumluluğu üstlenmelerini bekliyoruz" sözleriyle konuklara seslenen Rıfat Hasan ayrıca gecenin hazırlanmasında emeği geçen Tilda Hasan, Suzi Habip ve Milka Kasuto’ya da teşekkür etti.