Ülkerspor Euroleague`e veda etti

Türkiye 1.Liginde dördüncü sırada olan Yıldırımspor Masa Tenisi takımı, ikinci devrenin son altı maçı için Sakarya`ya gitti.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Hezdi YANNİER

Euroleague’e veda eden Ülkerspor son maçını İstanbul’da  Maccabi Tel- Aviv ile yaptı…


Geçtiğimiz hafta 30 Mart Perşembe günü Euroleague’in; Ülkerspor, Maccabi Tel-Aviv maçı Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynandı. Ülkerspor’un daha önce eleneceği kesinleşince bu maç onlar için sadece bir formalite  maçıyken, Maccabi Tel-Aviv’in bir üst tura lider çıkması için kesin kazanması gerekiyordu. Hafta içinde Ülkerspor antrenörü Engin Ataman’ın ayrılması üzerine, yerine eski yardımcı antrenör Murat Özyer  takımın başına geçti.
Maça her iki takım da hızlı başladı Ülkerspor üçlükleriyle sayı bulmaya çalışırken,   Maccabi Tel-Aviv’in yıldızı Anthony Parker, Ülkerspor defansını rahat bırakmadı. İlk periyot sonunda skor tabelasında Ülkerspor lehine 20ᆧ yazıyordu. İkinci periyotta Maccabi Tel-Aviv daha sert bir savunmayla rakibin karşısına çıktı. Ancak  Ülker defansı pek şans vermedi. Ülker üçlüklerle sayı bulmaya çalışırken, Maccabi’li oyuncular Maceo Baston, Yaniv Green ve Anthony Parker üçlüsü etkiliydi. İlk devreyi, Maccabi Tel-Aviv 42ᆷ üstün bitirdi. Üçüncü periyotda Maccabi farkı açmaya başladı. Ülkerspor’un oyun kurmasını engelleyen ve uzun oyuncularının üstüne oyun oynayan Maccabi, bu periyodu 63ᇈ galip bitirdi. Dördüncü periyodda Ülker’in farkı kapama umutlarını  Shason’un üçlükleriyle  suya düşürdü. 88ᇖ sonuçlanan maçta,  Maccabi Tel-Aviv 22 sayı farkla kazanan taraf oldu.  Böylece Maccabi Tel-Aviv grubunda lider olarak çeyrek finale çıkarken, Ülker bu sene Avrupa’ya veda etti. Maçta İbrahim Kutluay’ın isteksiz oyunu ve Ülkerspor’un  top kayıpları dikkat çekti.
HAFTANIN MVPLERİ
Bu haftanın MVP unvanını, 29'ar puanla Efes Pilsen'den Henry Domercant ve Maccabi Elite Tel Aviv'den Maceo Baston kazandı.
Maccabi Tel-Aviv’in çeyrek final maçlarını Yunanistan’ın Olympiakos ekibiyle 4Lj Nisan’da oynayacak.