İngilizlerin sportif asili

Erol SABANTeknoloji ve konfor konusunda günümüzde otomobiller arasında müthiş bir rekabet sürmektedir. Bu rekabetten galip çıkan lüks otomobiller arasındaki cezbedici unsur da bir noktadan sonra markanın prestiji devreye giriyor. İşte bu açıdan Bentley gibi markalar hemen sıralamanın en üstünde yer alıyor. Continental modelinin estetik dizayna sahip coupé modeli Continental G

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Motor, Performans ve Teknoloji
Rakiplerine göre daha büyük olan ve içerisi incelendiğinde sadece konforun öne çıktığı arabaları andıran Bentley Continental GT aslında oldukça güçlü bir performans aracı.  Araçta kullanılan 6000cc 12 silindir 552 beygirlik motordan alınan gücün 6 vitesli şanzıman aracılığıyla dört tekerleğe birden ulaştırılması sonucunda Continental GT 0’dan 100km/s’ye 4,8 saniyede çıkabiliyor ve 318 km/s’lik bir maksimum sürate sahip oluyor. Bentley Continental GT aynı zamanda bu güçle başa çıkabilecek teknoloji ve dizayna da sahip.  Araçta kullanılan elektronik yol tutuş sistemleri, süspansiyonlarda kullanılan elektronik yaylar aracın yol tutuşunu fizik kurallarını zorlayacak seviyelere ulaştırmış.  Bu sistemlerin dışında, normalde görünmeyen ancak belli bir hızdan sonra devreye giren arka rüzgarlık sayesinde, yüksek hızlarda, aracın arka tekerlekleri yolu daha iyi tutuyor.

Tasarım ve Konfor
Bentley Continental GT’nin iç dizaynı ve iç tasarımında kullanılan malzemeler kanaatimce  onu rakiplerinin önüne çıkaran en önemli özellikleri.  İç tasarımı tamamen el yapımı olan araçta birinci kalite deri ve ahşap malzemeler kullanılmış.  Bunun dışında coupé bir araç olmasına rağmen dört kişinin son derece rahat bir şekilde seyahat edebileceği genişlikte bir iç mekana  ve bagaj hacmiyle donatılmış oluşu aracı rakiplerinin önüne geçebilmesinde rol oynuyor.  Bentley Continental GT’nin dış dizaynı da iç dizaynı kadar dikkat çekici.  Aracın tam bir uyum içinde olan büyük jantları, aerodinamik yuvarlak hatları, yuvarlak ön farları asil aracın geçtiği caddelerdeki insanların dikkatini çekiyor.

Sonuç
Güçlü motoru, geniş hacmi, konforu ve prestiji Bentley Continental GT’ yi araba tutkunlarının gözde otomobilleri listesinde üst sıralara taşıyor. Özellikle uzun yolculuklarda, geniş, trafiksiz ve hız limitlerinin olmadığı yollarda ve yarış pistlerinde sürücüsüne en yüksek derecede keyifleri verebilecek olan bu araç tam bir şaheser!

Teknik Veri Tablosu
BENTLEY CONTINENTAL GT
Motor 6000cc  12 silindir, 552 beygir
Şanzıman ve Çekiş 6 vitesli otomatik şanzıman, dört tekerlekten çekiş
Performans 0뀬 km/s: 4.8 saniye
Son Sürat: 318 km/s