Kurumlarimizda Pesah hazirliklari

Bu sene 5766 İbrani yılına göre12 Nisan Çarşamba akşamı başlayarak 20 Nisan Perşembe günü sona erecek olan Pesah Bayramı vesilesiyle dost ve akrabalarının bayramlarını kutlamak isteyen dindaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla, cemaat kurumlarımızın özenle hazırladıkları hediyelikleri tanıtıyoruz. Tüm kurum yetkilileri gerek

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Yetimleri Koruma ve Barındırma Derneği
Bağış severlerin desteği ile himayesi altında bulunan çocukların geleceklerine katkıda bulunan Yetimleri Koruma ve Barındırma Derneği her yıl olduğu gibi bu yıl da  tebrik kartları ve çeşitli hediyelikler  hazırlayarak sevdiklerinizin ve dostlarınızın Pesah Bayramlarını kutlamanıza yardımcı  oluyor. Özel bağış seçenekleri (1 haftalık, 2 haftalık, 3 haftalık, 1 aylık beslenme paketleri) ve bayram kartlarının yanı sıra hazırlanan hediyelikler arasında  el yıkama seti, çaydanlık seti, çay takımı, çeşitli şekillerde kahve setleri, iki kişilik nescafe seti, üçlü küllük takımı, kahve servis tepsisi, şaraplık bar sandığı, çok amaçlı küçük kaseler, çatal bıçak seti, dekoratif banyo setleri, şamdanlı veya yıldızlı gümüş ayna ve çerçeveli on emir bulunmakta. Ayrıca sene içinde; devamlı gönderilebilecek albüm, çerçeve, muhtelif renklerde fihristler, yeni doğan bebek setleri gibi  hediye seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz.
Tel: (0212) 231 12 46 296 46 16   Faks: (0212) 296 46 17   
e-posta: yetim@ttnet.net.tr

Öğrencilere Yardım Derneği Mişne Tora

Binlerce öğrencinin hazırlık sınıfından üniversite mezuniyetine kadar eğitimlerini sağlayan, tüm ders ve giyim malzemelerini temin eden, onların sosyal yaşantılarına destek veren ve mezuniyet sonrası iş temin eden Öğrencilere Yardım Derneği hazırladığı hediyeliklerden seçerek hem sevdiklerinizin bayramını kutlamış, hem de öğrencilere destek vermiş olacaksınız. Bu yıl tebrik kartlarının yanı sıra badem ezmesi doldurulmuş buzlu, seramik tabak ve kaseler, hindistan cevizli ve portakallı şarope doldurulmuş kase, ayaklı servis tabağı, çift katlı cam servis tabağı, öğrencilerin başarılarını simgeleyen Takdir ve Teşekkür belgeleri, öğrencilere kitap ve burs katkısı olarak dönecek plaketler de seçenekler arasında.  
Tel: (0212) 230 90 27- 230 90 55-
232 29 37   Faks: (0212) 241 72 74 e-
posta: misnetora@yahoo.com

İzmir İhtiyacı Olanlara Yardım Gönüllüleri
(İyi Niyet)

İzmir’de on yıldır ihtiyaçlı olanlara her türlü yardımı sağlayan İzmir İhtiyacı Olanlara Yardım Gönüllüleri hanımları günün anlam ve önemini belirten tebrik kartlarının yanı sıra anahtarlık, hamsa, tallet ve mezuza gibi hediyelik eşyalar, el yapımı pesah matsa örtüleri, kipa ve talet kılıfları hazırladılar.
Tel: (0232) 464 49 98- 465 05 35- 243 50 59

İhtiyarlara Yardım Derneği

Yardımseverlerin katkılarıyla kurumlarında yaşamlarını sürdüren  pansiyonerlerine  rahat, huzurlu ve mutlu bir yaşam sunan İhtiyarlara Yardım Derneği, bu yıl da  Pesah Bayramı için çeşitli hediyelikler ve sertifikalar hazırladı. 
Gerçek bağış severliğin bir göstergesi olan platin, altın, gümüş, bronz yaşam destek sertifikaları, "Bir Lokma  Bir Sevgi" adı altındaki Bayram Yemek Sertifikası, judeo espanyol müzik kaset veya cd’sinin  yanı sıra sunulan seçenekler arasında bulmeulos tavası, yumurta tabağı, cam matsa tabağı, seder tabağı, cam tabakta pesah keki, seramik el yıkama seti, iş, sağlık ve ev duaları, kristal şabat şamdanı, 6’lı askılı kupa, saklama kaplı kahve takımı, çok amaçlı lady porselen ikili servis seti, kaşıklı fincan takımı, kapaklı ikili sevis seti, dekoratif biblolar, çeşitli şekil ve boyutlarda murano servis tabakları, sanatsal objeler yer alıyor.   Ayrıca çeşitli çiçek aranjmanları ve geleneksel kart ve çiçekli kartlar bulunmakta.
Tel (0212) 238 94 94 Pbx,   Faks: (0212) 253 02 01,
e-posta: iyd.tr@superonline.com   http: www.iyd.org.tr

Matan Baseter – Barınyurt
1930 yılından bugüne ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatarak onların ekonomik ve sağlık sorunlarını olanaklar dahilinde çözümleyerek destek olmayı amaçlayan Matan Baster- Barınyurt, geçen sene başlattığı uygulamaya bu yıl da devam ediyor. Bu uygulama kapsamında ihtiyaçlıya gönderilebilecek üç farklı yardım paketi hazırlandı. Giysi Paketi, Bayram Özel Gıda paketi ve Aylık Gıda Paketi bağışınız yakınlarınıza gönderilecek olan sembolik bir hediye ile bilgilendirilecek.  Tercih edeceğiniz bir hediye ile dostlarınızın bayramlarını kutlarken, kuruma kayıtlı yüzlerce ihtiyaçlıya katkıda bulunacaksınız.
Tel: (0212) 244 13 53-
249 79 37- 249 56 64 
Faks: (0212) 293 60 22
e-posta:
mbaseter@nevesalom.org

Gözlem Gazetecilik  Basın ve Yayın A.Ş.
Tüm kurum ve derneklerimizin yanısıra Gözlem Gazetecilik Basın ve Yayın A.Ş.’de dostlarınız ve sevdiklerinizin bayramlarını kutlamaya yardımcı oluyor. Sevdikleriniz için kitaplığımızın geniş yelpazesinden tercih edeceğiniz yerli yabancı kitaplar, objeler vs. özel fiyatlarla seçenekler arasında.

Balat Or - Ahayim Hastanesi Vakfı
Balat Or-Ahayim Hastanesi’nde gönüllü çalışan  Pembe Melekler, dostlarınız için porselen kasede portakal tatlısı,  şarap, çocuklar için hazırlanmış içinde çeşitli şekerlemeler ve oyuncaklar bulunan bir kutu, kare şeklinde matsa koymak üzere de kullanılabilecek tabak, çiçek şeklinde kasede  ayva helvası, içi krokanla doldurulmuş ayaklı porselen  tabak, içinde kestane şekeri bulunan tabak, içinde beyaz ve kırmızı iki ithal şarap, ithal hamursuz, bir kase beyaz tatlı ve şekerlemeler bulunan metal kenarlı cam tepsi, tebrik kartı ve Hastanenin 100 yılı aşkın hikayesini aktaran "Sevgi ve Şefkatin 100 Yılı" kitabını Türkçe ve İngilizce olarak hazırladılar.
Tel: (0212) 491 00 00 (pbx)-
(0212) 635 92 80 / 292 04 60 (pbx)
Faks: (0212) 251 66 670
www.orahayim.com