Türk Musevileri Müzesi`nin üst düzey ziyaretçileri

Ester YANNİERPesah Bayramı için alışveriş yaptığımız şu günlerde, gazetemizde de sizlere duyurduğumuz üzere Denet Gıda A.Ş denetiminde üretilen ve ithal edilen bayram ürünleri satışa sunuldu. Son yıllarda sıkça duyduğumuz ancak çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmadığımız Denet Gıda A.Ş.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
500.Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi 29 Mart Çarşamba günü İsrail İstanbul Başkonsolosu  Mordehai Amihai, Bosna-Hersek İstanbul Başkonsolosu Jusuf Pusina ve İsrail’in İstanbul Ticaret Ataşesi  Arie Kal tarafından ziyaret edildi. Vakıf Başkan Vekili ve Müze Küratörü Naim Güleryüz tarafından kendilerine ayrıntılı izahat verildi ve soruları cevaplandırıldı.
31 Mart Cuma günü de Müzenin ziyaretçileri arasında Library of Congress temsilcileri, Kahire’de mukim Bölge Direktörü Carol L. Mitchell ve Türkçe Alımlar yetkilisi Magdy A. Hosny yer aldı. Müzeyi gezerek  Güleryüz’den izahat alan yetkililer aynı zamanda 500.Yıl Vakfı yayınları ve müze albümü ile yakinen ilgilendiler. Şubat ayında Müzeyi ziyaret eden Cervantes Madrid Merkezi Genel Müdürü Cesar Antonio Molina da gördüklerinden ve aldığı açıklamalardan çok etkilenmiş ve Türkçe-İngilizce hazırlanmış müze albümünün kendileri tarafından Türkçe-İspanyolca olarak basılmasını önermişti. Naim Güleryüz, bu konuda hazırlıkların sürdürüldüğünü açıkladı.