Doğan Kitap`in konuğu ünlü yazar okurlariyla buluştuBarı

İsrail`in çağdaş dünya edebiyatına kazandırdığı en tanınmış yazarlarından biri olan Amos Oz, satış rekorları kıran otobiyografik romanı "Aşk ve Karanlık"ın Doğan Kitap tarafından yayımlanan Türkçe baskısının tanıtımı için ülkemize geldi. "Şimdi Barış" hareketinin kurucularından olan

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Türk okurunun  "Bir Kadını Tanımak" ve "Michael ile Hannah" adlı kitapları ile tanıdığı Amos Oz, İsrail-Filistin barışının öncelikle tarafların birbirlerini tanımasından geçtiğine inanıyor. Barış yanlısı tutumu ve eylemleri nedeniyle tüm dünyada saygınlık gören yazar, edebiyat alanının Fransa’da Legion d’Honneur ve Femina Ödülü, Frankfurt Barış Ödülü, Bialik ve İsrail Edebiyat Ödülü gibi en seçkin ödüllerine layık görüldü.
4 Nisan Salı akşamı UÖML Amram Oditoryumu’nda Şalom Gazetesi’nin konuğu olan Amos Oz okurlarına yeni kitabını imzaladı.
"Aşk ve Karanlık" adlı otobiyografik romanının Doğan Kitap tarafından yayınlanması vesilesi ile  Türkiye’ye gelen Amos Oz, 3 Nisan Pazartesi günü Ankara’daydı. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile görüşen Amos Oz, Bilkent Üniversitesi’nde öğretim üyeleri ve öğrencilere fanatizmle mücadele konulu bir konferans verdi.
Ünlü yazar, İsrail Büyükelçisi Pinhas Avivi ile birlikte Başbakan Tayyip Erdoğan’ı makamında ziyaret ederek kendisine imzalı kitabını hediye etti. "Şimdi Barış" hareketinin kurucularından ve en etkin kişilerinden olan Amos Oz,  İsrail Elçiliği’nde milletvekilleri ve yazın çevresinin ileri gelenlerinin katılımı ile düzenlenen resepsiyonun onur konuğu oldu. Oz, İstanbul’da yazılı ve görsel medya ile söyleşiler yaptı.