Göztepe Kültür Derneği`nde 3. Basketbol Şenliği

İzzet ANCELSon zamanlarda konuşulan bir konu, Formula 1`in geleceği. Artık spordan öte bir endüstri halini alan, takımların milyonları düşünmeden harcadıkları bir tutku haline dönüşen F1 için neler konuşuluyor…

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Göztepe Kültür  Derneği’nde 5ᆠ Mart tarihleri arasında yapılan 3. Basketbol Şenliği coşku, heyecan ve çekişmelere sahne oldu. Basketbola kayıtlı tüm öğrencilerin katıldığı yarışmalarda herkes 3 Sayı,Faul Atışı ve Dripling Yetenek Yarışması branşlarında madalya kazanmak için çaba harcadılar. Ayrıca üçer kişiden oluşan takımlarla yapılan sokak basketbolu turnuvasında birinciler belirlendi. 5 Mart Pazar günü başlayan yarışmalar 2 ayrı yaş grubunda olmak üzere yapıldı. Yıldız Erkekler ve Minikler kategorilerinde 3 Sayı ve Faul atışı yarışmaları yapıldı. Sonra sahaya Süper Miniler çıktı.Velileri ile beraber güzel oyunlar oynayan ve karma maçlar yapan Miniler kazanmak için yarıştılar.Ardından Sokak Basketbol Turnuvasının maçları yapıldı. Birebir gerçek kurallarla oynanan maçlarda sporcuların hırsları herkese yetecek kadar fazlaydı.
Ertesi hafta devam eden yarışmalarda ilk üçe kalanlar bu sene eleme usulü olmadan belirlendi. Her iki haftada da yarışmacıların katıldıkları branşlarda aldıkları toplam puanların ortalaması hesaplandı. En yüksek puanlara sahip olanlar madalyalarına kavuştular.
12 Mart  Günü gerçekleşen ödül töreninde açılış konuşmasını  yapan Sn. İzzet Salerno genel olarak yapılan faaliyetlerden  ve yoğun programlarından bahsederken bir de müjde verdi. Önümüzdeki  yıl yapılacak olan MACCABİYAT oyunlarına Yıldız  Erkekler Basketbol Takımı kurulmasının ve oyunlara katılmasının tüm sorumluluğunun kendilerine verildiğini belirtti.
Daha sonra ödül törenine geçildi .Yıldız Erkekler Kategorisinde 3 Sayı yarışmasında Sami Ergalimidi (1),İzer Eskinazi (2), Cem Küpeli (3) madalyalarını alırken Faul Atışı Yarışmalarında Cem Küpeli (1), Sami Ergalimidi (2), Yaşar Halfon (3) ipi göğüsleyen isimler oldu. Dripling Yetenek Yarışmasında ise altın madalya Davit Sevgi’nin olurken gümüş madalyayı İzer Eskinazi, bronz madalyayı Meir Yanni aldı .Ayrıca bu kategoride yapılan Sokak Basketbol  Turnuvasına " Herut" adı ile katılan İzer Eskinazi, Alp Gatenyo ve Melih Kamhi takım halinde birinci oldular. Miniler Kategorisinde ise 3 Sayı Yarışması birincisi İzel Nakri, ikincisi Berk Barokas olurken üçüncülüğü İzel Cibili aldı.Faul Atışı Yarışmasında Berti Şalom(1),İzel Cibili (2),Cefi Aşkın(3) madalya sahibi oldular. Lemi Davile, Alp Gabay ve Berk Barokas’tan oluşan "Kültür Kaplanları" Sokak Basketbol Turnuvasında takım halinde birinciliği kazandılar.
Günün en anlamlı olayı ise 16ᆨ Şubat tarihlerinde yapılan TOFAŞSAS Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvasında şampiyon olan GKD Yıldız Erkekler Basketbol Takımının madalyalarını ve şampiyonluk kupasını Tofaş Klübü  yöneticilerinden Sn. Hüseyin Belgerden ve Sn. Nalan  Yürük’ün ellerinden almalarıydı. Coşku içinde geçen Şenlik GKD Hanımlarının hazırladıkları bir kahvaltıyla son buldu.