İsrail Ligi 26. Hafta

İzzet ANCELSon zamanlarda konuşulan bir konu, Formula 1`in geleceği. Artık spordan öte bir endüstri halini alan, takımların milyonları düşünmeden harcadıkları bir tutku haline dönüşen F1 için neler konuşuluyor…

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Maccabi Haifa, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.Son haftalarda puan alamayan Maccabi Haifa Robero Colautti(2) Idan tal ve Zandberg'in golleriyle ,Bnei Yehuda Tel Aviv'yi 4ǂ yenerek farkı 12 puana çıkardı ve şampiyonluğa bir adım daha attı.
Maccabi Tel Aviv'in yüzüncü yılın
hayal kırıklığı…

Maccabi Tel Aviv'in taraftarları 100ncu yıllarında şampiyonluğu görmek istediler fakat şampiyonluğu degil UEFA'ya çıkma şanslarını bile kaçırdılar. Sene başında Eyal Berkovic,Govvani Roso, gibi İsrail liginin tecrübeli isimleri transfer ettiler,fakat bu transferler bile onları mutlu sona götüremedi. Eyal berkovic ilk 11'e giremiyor , Govvani Roso’nun sakatlamasıyla Maccabi Tel Aviv şu an 5nci sırada yer alıyor ve 5 maçtır  galibiyet yüzü görmedi.  Son maçında Bnei Sachnin'le 1ǃ berabere kalırken işler karışmaya başladı. Teknik Diretkor Ton Kanen gelecek sezon takımda yer alamayacak olması sebebiyle takım ruhu da kayboldu.
"Oyuncular benim seneye burda olmacağımı bildikleri için, maçlarda fazla  koşmuyorlar, hiç kimse bana bir şey kanıtlamaya çalışmıyor çünkü nasıl olsa seneye takımda yer alamıyacağımı biliyorlar. Bence hatta yapıyorlar. Belki seneye ben Maccabi'de maalesef yokum fakat bu oyuncuların  bilmeli ki hiç bir teknik direktör kendi takımında koşmayan ve takımına can vermeyen oyuncuları elinde tutmak istemez" diyen Kanen, takımdaki oyuncularla arasını bozdu. Sadece Maccabinin oyunculari değil, Maccabi’nin taraftarlarıda pes ettiler. "ultras Maccabi gurubu olarak ortak bir karar aldık, artik Futbol maclarında  tezahürat yapmıyoruz. Çünkü hiç kimse 120 sekel verip de istekle oynamayan oyuncuları izlemek istemez, bundan sonra Maccabi Tel Aviv'in Voleybol maçlarına gideceğiz en azından orada oyuncular gerçekten istekle oynuyorlar ayrıca giriş de bedava" diyen taraftarlar Maccabi’nin 100ncu yıllına son noktayı koydular.