BETH-DİN`DEN CEMAAT ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRMEK AMACI

"Al şeloşa devarim oolam omed: Al atora, veal avoda, veal gemilut hasadim. Bu dünya üç temel üzerinde var olur. Tora - Dua - İyilikseverlik" (Pirke Avot 1:2) Zaman ve teknoloji ile oluşan değişiklikler Tanrısal öğelerin ve öğretilerin değişmesine yeterli sebep değildir. Unutulmaması gereken en önemli nokta değişen teknolojiye rağmen, insanın doğası

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba

1) Bu sene Taanit Behorot duası Şişli’de 12 Nisan 2006 Çarşamba günü saat 7.30’te, Caddebostan Sinagogu’nda 7.00’de yapılacaktır.
2) Son Hamets yeme süresi (Biur Hamets) Çarşamba günü 9.40’tadır.
3) Bu seneki Matsa kapalı kutularda ve Hahambaşılık kontrolü altında 5766񮖦 tarihli Taim Markası ile satılmaktadır.
4) Bu sene aynı ithal malı klasik matsa, çikolatalı matsa mevcuttur. Ancak Seder akşamları sadece yerli veya ithal malı klasik matsa kullanılması gerekir.
5) Matsa unu Hahambaşılığın kontrolünde imal edilip kapalı naylon paketlerde kaşer mührü ile satılmaktadır.
6) Hahambaşılığın nezaretinde imal edilen şaraplar Kaşer Lepesah etiketi ile Antik, Alicante Carignan, Angora isimleri ile satılmaktadır. Bu sene aynı zamanda ithal malı şaraplar Herzog Chardonnay, Herzog Merlot ismi ile satılmaktadır.
7) Bu sene Hahambaşılığın kontrolünde çeşitli kaşer lepesah peynirler bulunmaktadır.
8) Or-Ahayim, Mişne Tora (ÖYD) kurumlarından kaşer lepesah hediye paketleri beyaz tatlı, çeşitli reçeller ve masapan olarak hazırlanmaktadır.
9) İhtiyarlar Yurdu ve Göztepe’de bulunan Robelyu’nun evlere Kaşer Lepesah servisleri vardır.
10) Sadece Ortaköy Carne ve Eminönü’ndeki Levi Lokantası’nda Holamoed günleri pazar günü dahil Pesah yemeği servisi yapılmaktadır.
11) Cemaat üyelerinin bu duyuruya gereken önemi verecekleri ümidi ile hepinizin Pesah Bayramını kutlarız. Moadim Lesimha

Beth-Din Atsedek
Rav Yeuda ADONİ