McKoşer İsrail`de yeni logo kullaniyor

Mc Donald`s kaşerut kurallarına uyan lokantalarını diğerlerinden ayırabilmek için geleneksel sarı-kırmızı renkler yerine mavi-beyaz renkler kullanmaya başladı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
McDonald’s tarihinde ilk logo değişikliği Paris Champs-Elysees Caddesi’ndeki lokantası için gerçekleştirdi. Fransa yasalarına göre bu cadde üzerindeki tüm tabelaların şıklığı temsil eden altın renginde olması gerekmekte. İkinci değişikliğini ise İsrail’de bulunan lokantaları için yapacak olan McDonald’s, Kaşerut kurallarına uyan Tel Aviv’deki iki lokantasının standart logosunu mavi-beyaz olarak değiştirdi. İbranice McDonald’s yazan logonun yanında İngilizce ve İbranice Koşer yazıyor. İsrail’de bulunan 120 McDonald’s lokantasından Tel Aviv Towers ve Tel Aviv üniversitesinde bulunan lokantaları, süt ürünlerini mutfaklarından çıkararak ilk kaşerut belgesini alan lokantalar oldular. İsrail’deki tüm McDonald’s lokantalarında koşer sertifikasına sahip ürünler kullanılmakta.
Tel Aviv Hahambaşısı İsrael Meir Lau on ay önce göreve geldiğinde bu iki lokantaya kaşerut belgesini ancak logolarını değiştirmeleri durumunda vereceğini belirtti. İsrail’deki tüm McDonald’sların kaşerut belgesine sahip olduğuna inanacak turist ve gençleri düşünerek böyle bir değişikliği talep ettiğini söyleyen Lau böylece aradaki farkın vurgulandığını belirtti. McDonald’s İsrail sorumlusu Omri Padan bu değişiklikten memnun olduklarını ve tüm lokantalarında kaşerut belgesine sahip lokantalarının mavi-beyaz afişler ile müşterilere duyurulacağını açıkladı.