Gazze`de kuş gribi salgini

Ocak ayında Moskova`da bir sinagoga saldırarak bıçakla dokuz kişiyi yaralayan Alexander Koptsev isimli genç, onüç yıl hapis cezasına mahkum edildi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Gazze’nin güneyinde 200 ölü tavuğun bulunmasının ardından yapılan incelemelerde, kuş gribi virüsü bulunduğu bildirildi.  Ziraat Bakanlığı yaptığı açıklamada salgının, Filistinlilerin yaşadığı bölgede meydana gelen ilk kuş gribi tespiti olduğunu belirtti. Ziraat Bakanlığı Sözcüsü Dafne Yarisca verdiği ifadede, kesin sonucun 48 saat tamamlanmadan belli olmayacağını fakat ölü tavuklarda H5 proteinine rastlandığı belirtti ve Filistinlilere ilk sonuçlara göre hareket etmelerini tavsiye etti.  İleri aşamadaki testler H5N1 virüsü olup olmadığını kesinleştirecek.  İsrail ve Filistinli yetkililer, geçtiğimiz hafta İsrail’e ulaşan öldürücü kuş gribini durdurmak için çarşamba günü bir toplantı düzenleyecekler.  Testler, daha yüksek teknolojiye sahip olduğu için Filistinliler adına İsrail tarafından yapılıyor.  İsrail Sağlık Bakanı Ya’akov Edri, Bakanlığına FÖY’e 300 doz Tamiflu ilacı yollama talimatı verdi. Tamiflu, öldürücü H5N1 virüsüne karşı savaşan bir ilaç olarak biliniyor. İsrail’de kuş gribi virüsünün ortaya çıkmasının ardından, 400 bin hastalıklı hindi ve tavuk toplatılıp telef edildi, hastalık görülen çiftlikler izole edildi. 
Evrensel bir tehlikeye dönüşebilecek bir bulguya henüz rastlanmamasına rağmen, Dünya Sağlık Örgütü, H5N1 virüsünün insanlar arasında da yayılabilecek bir virüs şekline dönüşmesinden endişe ediyor. Tüm dünyada kuş gribinden hayatını kaybeden 100 civarı insanın, kuşlarla direk temas etmeleri sebebi ile kuş gribi virüsünü kaptıkları kaydedildi.