Psikolog Nita Scherler YSK`nin konuğuydu

19 Mart Pazar günü; Amram Oditoryumu`nda "Geleneksel Mezunlar Börek Günü"nü kutlayan UÖML mezunları arkadaşlığın, sevginin, dostluğun ve anıların paylaşıldığı heyecan dolu bir gün yaşadılar.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Yıldırımspor Kulübü’nün düzenlediği Çağdaş Eğitim Seminerlerinde bu kez  Psikolog Nita Scherler ile "Evlilik ve kadın- erkek ilişkisinde yeni boyutlara  bakış açısı" başlıklı konu irdelendi.
Yaşamın birleşme ve ayrışma olayından ibaret olduğunu açıklayan Nita Scherler, evliliğin ilk yıllarında kadın-erkeğin birlikte hayatı inşa etmek için çok çaba harcadıklarını, arzulanan hedeflere ulaştıktan sonra ise kendilerini gerçekleştirme dönemine girdiklerini ve bireyselleştiklerini aktardı. Kadın ve erkeğin bireyselleşmeye  ihtiyacı olduğunu kabul eden çiftlerin, çok mutlu bir evlilik yaşadıklarının altını çizen Scherler, kişilerin bireyselleştikçe zenginleştiğini ve bunu ilişkililerine olumlu bir şekilde yansıttıklarını vurguladı.
Değişimin her iki tarafın da kendi içlerine yönelmeleriyle gerçekleştiğini, sistemin bir parçası değişirken sistemin diğer parçasının da değişmeye başladığını ve böylece ilişkilerin çok daha iyi bir duruma geldiğini belirtti.  Çağdaş Eğitim Seminerleri’nin bir sonraki konuğu Rav Naftali Haleva olacak.