UÖML Geleneksel Mezunlar Börek Günü

19 Mart Pazar günü; Amram Oditoryumu`nda "Geleneksel Mezunlar Börek Günü"nü kutlayan UÖML mezunları arkadaşlığın, sevginin, dostluğun ve anıların paylaşıldığı heyecan dolu bir gün yaşadılar.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Musevi Lisesi mezunlarının ve emekli öğretmenlerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen bu keyifli günün sunumunu  UÖML Lisesi mezunu Vili Güzelbahar yaptı.  "Okulumuz cemaatimizin gözbebeğidir, onu hak ettiği yerde tutmalı ve gereken değerleri vermeliyiz ki, yarının gençleri de, bugün bizim burada yaşadığımız gururu ,onuru yaşasınlar" diyerek mezunlar adına da konuşan Güzelbahar’ı arkadaşları coşkulu  alkışlarıyla destekledi. Daha sonra sahneye davet edilen UÖMO Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi yaptığı konuşmada UÖMO’nın  artık cemaatimizde öncelikli bir alternatif olduğunu, geçtiğimiz yıl artan öğrenci sayısının yanı sıra okul  öğrencilerinin akademik ve sosyal başarılarından büyük gurur duyduklarını belirterek sahneyi,   UÖMO İlköğretim Korusu’na bıraktı. Müzik öğretmenleri Emine Çolak’ın eşliğinde farklı dillerde  şarkılar söyleyen koro,  mezunların büyük beğenisini kazandı.
Uzun bir aradan sonra birbirlerini görmenin heyecanıyla plaketlerini alan   60ᇆᆼ yıllık  mezunların ardından, beratlarını almak için sahneye gelen 30ᆨᆞ yıllık mezunlar tıpkı geçmişte olduğu gibi birbirlerini sevgiyle kucakladılar.  İzzet Bana - Karen Şarhon’un muhteşem  müzik dinletisi ise güne ayrı bir renk kattı. Hep birlikte UÖML’nin yemekhanesinde böreklerini yiyen mezunlar, en kısa zamanda yeniden buluşma umuduyla birbirlerine veda ettiler.