Tek bir tik ile Tora SMS mesajlari ile cebinize gelsin

Selim S. BENBASSATCep telefonları kuşkusuz hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Bu gerçekten yolan çıkan Avustralyalı bir din kurumu olan Bible Society gençlere ulaşmak için farklı bir yönteme başvurmaya karar verdi. Tüm Tora`yı SMS mesajları şeklinde tercüme eden kurumun sitesinden internet üzerinden ücretsiz indirmek artık mümkün.&nbs

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
İki arkadaş arası kısa yazılış şekli ile bir SMS muhabbetti
Kişi 1:  "nbr? "
Kişi 2:  "spr, nassın?"
Kişi1:   ben D spr. SMS’le Tora’nın psukimleri gönderiyourm
Kişi 2:  Hadi B…
Kişi 1:  N Başta Allah gökleri & yer100’zunu yarattı.
Avustralya’nın Tora Kurumu olan Bible Society,  Tora Kitabı’nın tercümesini kısa SMS yazılış şeklinde çevirip yayınladı ve bu kısa sms mesajları  internetten ücretsiz indirilebiliyor. Amaç: gençlere Tora’yı öğretmek.
Dünyanın en yaygın kitaplardan biri olan Tora uzun ve titiz bir çalışmadan sonra SMS teknolojisinden faydalanarak, kısa SMS dili ile yayınlanmaya başlandı. SMS mesaj diline tercüme edilen Tora’nın Bereşit kitabı. " In da Bginnin God cre8d da earth & da heavans" (Türkçe sms dili ile - N bşta Allah gökleri & yer 100’zunu yarattı)   şeklinde başlıyor.
Avustralya Tora Kurumu (http://www.biblesociety.com.au ) geçen hafta Kutsal Kitap’ın 31,173 Pesukimlerinin kısa SMS devimine uyumlu bir tercümesini yayınladı. Kurumun basın sözcüsü  Michael Janet’e göre, Psukim’ler internetten indirilmeye hazır ve indirildikten sonra SMS vasıtası ile arkadaşlara ve aile üyelerine gönderilebilir bir formata sahip (http://www.biblesociety.com.au/smsbible/download.html).
Janet  "Tora’nın sadece kitaptan okunduğu günler bitti artık" diyor, "Kitabın içeriğinin farklı yaş gruplarından, meslekten ve sosyal çevreden insanlar arasında yaygınlaşmasını istiyoruz"
Tercümenin doğru olması için, Avustralyalı kurum Tora’nın modern yorumuna ve imlasına sadık kalıp, sadece kelimelerin yazılış şeklini değiştirerek bu hizmeti sunuyor. Janet’e göre Tora’nın tümünü göndermek için toplam 30.000 adet SMS mesajı atmak  gerekiyor. 
Gençlerin bilinen SMS teknolojilinin tercih etmeleri bu tarz fikirlerin başarılı olmasını sağlar ama tabi ki, Avustralya’da bulunmak gerekiyor. Peki, oraya gidemiyorsanız ve yine de Tora’nın Bereşit Pesukim hakkında haberdar olmak istiyorsanız Tora Mi Tzion organizasyonun web sitesine girerek aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz. Peki "onları SMS vasıtası ile arkadaşlarıma ve aileme gönderebilir miyim?" diye soranlara  önerim Turkcell web sitesinde girip Akılı Mesaj denilen uygulamayı indirmek olacak. Bu uygulamada ilginiz çeken Pesukimleri Explorer Browser’ınızdan kopyalayarak uygulamanın içersine yapıştırıp istemiş olduğunuz cep telefonu numarasına gönderebilirsiniz, ister Türkiye’de ister dünyada herhangi bir ülkeye tanıdıklarınıza sürpriz yapabilirsiniz.

http://www.torahmitzion.org  & Akıllı Mesaj Servisi için; http://www.turkcell.com.tr/index/0,1028,46500,00.html