Son viraj Kütahya

İstanbul`dan yenilgisiz yarı finallere giden Yıldırımspor Mersin`de de rakiplerini birbir yendi

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
7 Mart sabahı saat 07.05 uçağı ile Adana’ya hareket eden 20 kişilik kafile bir saatlik uçuştan sonra yapılan otobüs yolculuğu ile Mersin Sutlaşa Oteli’ne yerleşti. Aynı gün Mersin Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde yapılan kura çekiminde yarı final rakipleri belli oldu.  Sırası ile Sakaryaspor, Urfaspor ve Konyaspor bu turun rakipleri oldular.
YSK ilk iki maçını, zorlanmadan geçti. Sakaryaspor ile oynayan  maçı 87ᇘ kazandı. Mersin Edip Burhan Salonu’nda oynanan maçta tribünlerin tamamen dolu olması ve Mersin seyircisinin  bütün maç boyunca Yıldırımspor’u desteklemeleri, takımın  oyuncularını çok memnun etti. İkinci gün rakip Şanlıurfaspor’du. İlk dakikadan itibaren müthiş bir savunma yapan YSK, maçı 82ᇄ kazanarak ikinci galibiyetini almış oldu.
Üçüncü  gün sıradaki rakip Konyaspor’du. Her iki takım için de, zor bir maçtı. Maçı kazanan takım finale çıkacak ve bir gün sonra diğer grubun birincisi, Ankara Ormanspor’un rakibi olacaktı. Yıldırımspor maça, Arçil-Emir-Orhan-Junior-Burak ilk beşi ile başladı. İlk maçlara oranla maça daha stresli çıkan Yıldırım, ilk periyodun başlarında biraz zorlansa da, Mersin seyircisinin desteğini arkasına alarak ilk periyodu, 28ᆨ önde bitirdi. İkinci periyotta coşan takım, rakip potaya 24 sayı bırakıp,kendi potasında da sadece 11 sayı görünce fark bir anda arttı ve ilk devre 52ᆳ Yıldırım lehine bitti. İkinci yarının başında  Konyaspor zaman zaman dirense de, Junior’un smaçlarına mani olamayınca fark daha da açıldı. Bir de periyodun sonlarına doğru Orhan’ın arka arkaya attığı 3 adet üçlükler de moralleri iyice bozulunca bu periyot sonunda skorboard 77ᇄ’i gösteriyordu. Son çeyrekte adeta  Yıldırım show yaşandı. Disiplininden asla uzaklaşmayan takım,  maçın son dakikasına kadar mücadelesini sürdürdü, iyi basketbol oynamaya devam ederek,  taraflı tarafsız bütün seyircilerin takdirini kazanıp maçı da 102ᇒ gibi büyük bir sayı farkıyla finale adını yazdırdı.
Maçtan sonra sevinçle otele dönen  YSK kafilesi, ertesi günkü maçın hazırlıklarına başladı. Teknik heyet Ankara Ormanspor’un bütün maç kasetlerini oyuncularına izlettirerek, Coach Güven Öner rakip takım hakkında gerekli tüm önlemleri YSK sporculara adeta  ezberletti. Saatlerce süren bu çalışma, ekibin konsantrasyonunu en üst düzeye çıkardı.
Yarı finalin final maçına takımın klasik tertibi Arçil-Cem-Orhan-Emir-Burak ilk beşlisi ile başladı. Maçın başlaması ile Ankara ekibinin ne kadar güçlü olduğu hemen fark edildi. Son derece sert müdafaa yapan rakip takım, ilk periyot boyunca Yıldırımspor’a kolay sayı şansı tanımadı. Bu esnada hakemlerin de sürekli Yıldırımspor aleyhine faul verirken, Yıldırımspor’a tek bir faul bile vermemesini fırsat bilen Anakara Ormanspor, ilk periyodu 15ᆬ önde bitirdi. Final maçında hakemlerin Ankara bölgesinden seçilmesi YSK  üzerinde olumsuz bir hava yarattı. Ekip maça o kadar iyi hazırlanmıştı ki ilk periyot 11 sayı ile rakip takımın galibiyeti ile bitse de birbirlerine sıkıca kenetlenen oyuncular ikinci periyoda başlamadan önce maçı kazanma andı içtiler. İkinci  periyoda  tam saha pres ile başlayan Yıldırımspor,  kuvvetli bir direnç göstererek Ankara takımına potayı neredeyse göstermediler. Kaptıkları topları olumlu kullanan YSK,  savunmadaki dirençlerini de arttırınca potalarında 11 sayı görüp, rakip potaya da 29 sayı bıraktı. İlk devre biterken Yıldırımspor soyunma odasına 44ᆷ önde girdi. Üçüncü periyot karşılıklı basketlerle başladı. Bu periyotta pota altında Arçil ve Emir’in iyi oynamasıyla, sayılar bulan Yıldırımspor savunmada da Selçuk’un gayretiyle bu periyodu da 65ᇋ önde kapattı. Sonperiyodun başladığında kaydettikleri sayılarla  fark 15 sayıya çıkınca rakip takım oyuncularının  öfkelerine yenik düşerek, gereksiz yere sertliğe başvurmasıyla  saha bir anda karıştı.
Çalınan bir faulden sonra başta saha komiseri ve hakemlerin üzerine yürüyen Ankara Ormanspor maçın havasını tamamıyla bozdu. Maç 45 dakika durdu. Polisler sahaya girdi.Çıkan arbedede  Ormanspor  antrenörünün ayağı kırıldı. Bu esnada Yıldırımspor oyuncuları, olaylara hiçbir şekilde karışmayıp sükunetle ortalığın yatışmasını beklediler. Ankara Ormansporlu 3 oyuncu oyundan atıldı ve maç tekrar başladı. Maçın sonlarına doğru fark iyice açıldı. Yıldırımspor maçı 96ᇓ kazandı. Maçın bitmesiyle Ankaralı oyuncular yeniden büyük olaylar çıkardılar.Tekrar hakemlere saldıran Ankara Ormanspor’lu oyuncular maçtan sonra ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldüler. Bu olaylar yüzünden Yıldırımspor’lular galibiyetlerini sahada kutlayamadılar.
Ancak otelde Yıldırımspor oyuncularını güzel bir sürpriz bekliyordu. Mersin Sutlaşa Oteli yetkilileri  kafileyi şampanyalar patlatarak karşıladı. Bütün otel Yıldırımspor sesleriyle inliyordu. Yöneticiler Rıfat  Perahya, Albert Mizrahi ve Yalçın Abah bu galibiyetten sonra takımlarını Adana’ya götürüp muhteşem bir  ziyafeti verdiler.  Aynı gece İstanbul’a dönen kafile 4Nj Nisan tarihlerinde Kütahya’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonluğu’nun hazırlıklarına başladılar.