Bet Din Açiklamasi

Karel VALANSİİsrail 28 Mart`ta on yedinci Knesset seçimleri için sandık başına gidecek. Bu erken seçim öncesi İsrail siyasi tablosunda Amir Peretz`in İşçi Partisi başına geçmesi, İsrail Başbakanı Ariel Şaron`un Likud`dan ayrılarak Kadima`yı kurması, rahatsızlanarak mecburen siyasetten çekilmesi gibi önemli değişiklikler old

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba

Bilindiği  gibi  Tora’mızda Tanrı tarafından  Moşe Rabenu’ya  İsrail oğullarına  bildirmek  üzere  bir çok  bayramları  bildirmiştir.
Zaman içinde  tarihi olaylar  sonucunda  Rabilerden   müteşekkil  büyük kurul (Keneset  Agedola)  tarafından,  bazı kutlama   günleri  tespit edilmiştir.
Bunların arasında  Purim  bayramı da kabul edilmiştir.
Megilat Ester  bizim en  kutsal kitabımız  olan Tanah  ( Kitabi- mukaddeste )  yer almıştır.
Kitabı – Mukaddesi  bilimsel olarak incelemek  bizim haddimize düşmez, ancak  onu defalarca okuyarak yüceliğine varabiliriz.Bu kitap’ta tarihi öyküler yer almaz ancak büyük Rabiler her sözcükte  ve  harflerde büyük dini  yorum ve mesajlar  bulurlar.
Her inançlı  Musevi’nin  görüşü  budur.
Kitabı –Mukaddes’te  yer alan  yazılara günümüzde yaşayan  bir yazarın  Barbara Rush  gibi  öne sürdüğü  fikirler hiçbir şey ifade etmez . Buna benzer  daha altmış yıl önce  vuku bulan  ve tanıkları hala yaşayan  Şoa  - Holocast’u  inkar eden kitaplar yayınlanıyor.Kaldı ki  günümüzden  2362 yıl önce  vuku bulan  olayları,  çarpıtacak yazarlar çıkabilir.
Biz inançlı insanlar olarak  binlerce sene önce yazılan  ve titizlikle nesilden nesile geçen bilgilere itibar ederiz. Bu açıklamayı  sayın halkımıza duyurmayı biz görev biliriz.
Tanrı’nın  duaları hepimizin  üstünde olsun.

Bet- Din