AB`den Filistin`e şartli yardim

Avrupa Birliği, Filistin`deki ekonomik sıkıntıların çözümü için 78 milyon Dolar yardımda bulundu. Ancak gelecek dönemde yapılacak yardımları Hamas`ın izleyeceği politikalar belirleyecekAvrupa Birliği Birleşmiş Milletler aracılığı ile Filistin`e yaptığı 78 milyon Dolarlık insani yardımın Hamas İsrail ile barı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
25 Ocak’ta seçimleri kazandıktan sonra, İsrail’i yok etme hedefinde bir değişiklik olmadığı konusunda ısrar eden terör örgütü olan Hamas, AB Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik’e göre şu anda önemli bir yol ayrımında çünkü Gazze ve Batı Şeria bölgelerinde yaşayan 4 milyon Filistinlinin geleceği için bir yol seçmesi gerekiyor.  
İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw Hamas’a ancak, uluslararası taleplere uydukları takdirde yardıma devam edileceğini belirtti. Straw, Filistinlilerin Hamas’a demokrosinin sorumluluk getirdiğini ve bu sorumluluğun şiddetle birlikte yürüyemeyeceğini açıklaması gerektiğini de söyledi.
Avrupa Birliği Dış İlişkiler Komisyonu’ndan Benita Ferrero-Waldner, Hamas’tan İsraili tanımasını ve Avrupa Birliği, BM, ABD ve Rusya tarafından çizilmiş yol haritasını  kabul etmelerini istedi.
AB’nin 78 milyon dolarlık yardımı İsrail’in 50 milyon dolarlık ödemeyi dondurmasının ardından Filistin halkının düştüğü zor durumu ortadan kaldıracak. AB’den gelen yardım ile öğretmenlerin maaşlarının ödeneceğini ve diğer kamusal giderlerin karşılanacağını söyleyen Abu Zayed, bu yardımın Filistin halkının içinde bulunduğu sıkıntıları 2 hafta için erteleyeceğini belirtti.
Ferreo-Waldner Filistin Özerk Yönetimi’ne İsraele karsı olan tavrını değiştirmeleri için bir açık kapı bıraktığını söylüyor.