Göztepe Kültür Derneği`nden haberler

Golden Age Komisyonu 14 Mart Salı günü İhtiyarlara Yardım Derneği`nde bir Purim faaliyeti gerçekleştirdiler. Bu faaliyet için haftalar öncesinden çalışamlara başlayan Golden Age Komisyonu üyesi hanımlar, dokuz kişiden oluşturdukları fasıl grubu, Yakar Music Co eşliğinde playback bir gösteri sundurlar.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

* 4 Mart  Cumartesi akşamı GKD’de Genç Evliler Partisi düzenlendi. Palmiyelerle süslü tropikal bir dekorun ve tropikal kokteyllerin yer aldığı gecede profesyonel dansçıların yaptıkları dans gösterileri ve perküsyon ustalarının şovu büyük ilgi gördü. DJ müziği eşliğinde eski, yeni tüm şarkıların hep bir ağızdan söylenmesiyle doyasıya bir eğlence ortamı oluştu.  Genç Evliler Sorumlusu Ceki Sevgi bu tür organizasyonlarda amaçlarının insanlara değişik bir atmosferde günün tüm stresini atabilecekleri bir ortam sağlamak olduğunu ve bu gecelerin en kısa zamanda  tekrarlanacağını belirtti.
* 16 Mart Çarşamba Günü GKD’de hanımlar Purim Bayramı’nı kutladılar. Girişte Purim şekerleriyle karşılanan konuklar, GKD Hanımlarının hazırladıkları ikramlarla ağırlandılar.  Eti Romano, Sima Tovi, Viki Toledo, Venezya Altaras, Elza Razon, Çiçek Menda, Diana Gabay, Rebi  Salzburg, Cina Özlevi, Brijit Dekohen, Perla Hasan ve Rina Yanni’nin rol aldığı "Cafe  Ernesta" adlı oyun sahnelendi. Bir kafede geçen bir dizi olayın canlandırıldığı oyunun ortasında İzi Eli bir müzik dinletisi sundu. Günün bitiminde Hanımlar Başkanı Soli Alfasa Tiyatro Sorumlusu Donna Kasuto’yu sahneye davet ederek katkılarından dolayı teşekkür etti. Kasuto, "Cafe Ernesta”nın arkası yarın niteliğinde bir dizi  olup devam edeceğini açıkladı.
• 4 Mart Cumartesi Akşamı GKD’nin komedi oyunu "Miras" Avrupa Yakası’nda Ulus Oditoryumu’nda sahnelendi. Sevgi teması üstüne kurulu oyunun Nisan ayında dernek salonlarında son kez oynanacağını belirten yetkililer, seyredemeyenlerin  bu fırsatı kaçırmayıp bir an önce yerlerini ayırtmaları gerektiğini söylediler.