"Purim, İYD`de coşkuyla kutlandi…"

Rina BARBUT15 Mart Çarşamba gecesi İhtiyarlara Yardım Derneği Gençlik Komisyonu`nun kurum bünyesinde gerçekleştirdiği Purim balosunda, pansiyonerler ve katılımcılar bayram coşkusunu beraber yaşadılar

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
İYD Gençlik Komisyonu’nun düzenlediği Purim kutlamasında sahnelenen oyun, Purim Hikayesini günümüzde uyarlanmış şekilde anlatıyordu. Gülmece unsurlarının hakim olduğu oyun, pansiyonerlerin eğlenceli ve bol kahkahalı vakit geçirmesini sağladı.
Kral Ahaşveroş’un verdiği ziyafette konuklar İYD pansiyonerleri, yönetim kurulu üyeleri ve gençler idi. Çoğu kişi  Purim için özel kıyafetler giymişti, pansiyonerler de taktıkları  maskelerle göz kamaştırdılar. Program İYD’nin  yeni başkanı Hayim Küçük’ün konuşmasıyla başladı.  Küçük, oluşturulan Gençlik Komisyonu ile İYD’nin  gençleşen bir görünüme  kavuştuğunu  belirtti. Bu vesiyle başkan olarak da görevini en mükemmel şekilde yerine getirmeye çalışacağını ifade etti. 
Gecenin akışında Kral Ahaşveroş, Kraliçe Vaşti’nin isteğini gerçekleştirmemesi üzerine onu saraydan kovdu.  Yeni bir kraliçe arayışına girerek bir  güzellik yarışması düzenledi. Kral,  yeni kraliçesini pansiyonerler ve konuklar arasından seçti. Kraliçenin seçilmesiyle kral bir kutlama düzenledi ve İzzet Bana’yı konuk olarak saraya davet etti. İzzet Bana’nın şarkılarına eşlik eden pansiyonerler, Purim’in coşkusunu yaşadılar.
Mordehay, Kral Ahaşveroş’un hayatını kurtararak ödüllendirildi. Bütün seyircilerin "Amen" demesiyle, Mordehay ve Ester’in istediği oldu; Aman’ın kötü planları engellendi ve Yahudiler yok olmaktan kurtuldu. Kral Ahaşveroş düzenlediği şölende tüm pansiyonerlere hediyeler dağıttı. Eğlence, oyun bittikten sonra da sürdü. Gençlik Komisyonu üyeleri ve pansiyonerler gece boyunca  birlikte şarkı söyleyip, dans ettiler.
Etkinlik, gençlerin  İhtiyarlara Yardım Derneği pansiyonerleriyle artık el ele olduğunun bir göstergesiydi. Gençlik Komisyonu yetkilileri yakında hayata geçirmeyi tasarladıkları yeni projelerin yaratacağı  farklılıkların  gözlemlene bileceğini dile getirdiler.
Gençlik Komisyonu üyeleri, verdiği muhteşem kıyafetlerle süsleyen Show Time- Vivi Politi’ye,  katılımlarıyla renklendiren  pansiyonerlere, yönetim kurulu üyelerine ve gençlere, şarkılarıyla İzzet Bana’ya, bu gecenin ve gençlik komisyonun danışmanı Viki Özromano’ya, danslarıyla harikalar yaratan Şeli-Robert Elmas’a, Gençlik Komisyonu Başkanı Kral Ahaşveroş rolüyle, Heymi Yensarfati’ye, Aman’ı canlandıran başkan yardımcısı Semih Saltos’a, Komisyon üyelerinden Kraliçeler; Rüyam Mizrahi Tokatlı ve Rina Barbut’a, Mordehay Nedim Bahar’a, sunucularımız Sabih Erdemanar’a ve Selim Kalvo’ya, lezzetli yemekleriyle İYD Catering Rüçhan Şenbahar’a, Pixus Müzik’e  teşekkür ettiler.