2006 güzelleri görüceye çikiyor...

Metin MİZRAHİMotosiklet tutkunları iyi bilirler. İlkbaharın ilk ışıkları sizi iki tekerin üzerine çağırır. Havanın soğuk olması çok da önemli değildir. İlkbahar, motor sezonunun açılması ile birlikte, motosiklet fuarının da yaklaştığının habercisidir. Her sene olduğu gibi bu sene de 13.sü düzenlenecek olan motosiklet f

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Ancak bu sene tüm motorseverlerin heyecan ile beklediği fuarıa bir yenisi daha katıldı. İlklere imza atılan 2006 senesi, ikinci bir motosiklet fuarını İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor. Motosiklet sektöründeki gelişmeler ve büyümeler uzun zamandır daha geniş bir fuarın haberciliğini üstlenmekte idi. Büyük bir fuar alanı, geniş bir otopark ve çeşitli gösteri alanları, bahçe ve daha bir çok etken İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’ni ikinci motosiklet fuarı için doğru adres olarak belirledi. 30 MartDŽ Nisan tarihleri arasında ev sahipliğini üstlenecek olan  İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nin bu sene ilgi odağı olacağı söylentiler arasında. Konu ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin mutlaka (http://www.motoshow06.com/) adlı web adresini ziyaret etmelerini öneririm.
Motosiklet fuarları her sene binlerce motosiklet tutkununu bir araya getiriyor. Fuarı ziyaret eden bütün motosiklet tutkunları 2006 yılında cıkan yeni model motosikletleri görme imkanına kavuşuyor. Fuar sırasında firmalar motorseverlere çeşitli jestlerde bulunmayı da ihmal etmiyorlar. Fuarlarda motosiklet fiyatlarında, aksesuar ve kıyafetlerde uygulanan farklı promosyonlar, çoğu zaman indirimler ile birleştirilerek yoğun talebe yol açıyor. Bu da motosiklet kullanıcılarına yeni sezonda kullanacakları motorları daha uygun fiyata satın alma imkanı sağlıyor.
Her sene yeni vitrine çıkan motosikletler tanıtılırken birbirinden renkli gösteriler sahne alıyor.
İlk olarak Yamaha bu sene Scooter’da X-MAX 250 isminde yeni Maxi Scooter’ı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bunun yanında ‘touring’ kategorisinde yeniden dizayn edilmiş FZǃS, Super Sport kategorisinde YZF-R6, Super Roadster’de yepyeni MTᆗ, Chopper’da XV񮔼 motosikletleri ilk kez Türkiye pazarında sergilenecek.
Honda ise Touring kategorisinde NT 700V Deauville, Maxi Scooter kategorisinde FJS 400 SILVERWING ve yine Maxi Scooter kategorisinde FES 250 Foresight motosikletlerini tanıtacak.
Kawasaki Super Sport kategorisinde ZZR񮍈 yine aynı kategoride ZXᆞR, Sport Tourer kategorisinde ERLjF, ERLjF ABS, ERLjN ve ERLjN ABS motosikletleri Kawasaki severlerin beğenilerine sunulacak.
Suzuki ise Supert Sport’da GSX늶 ve GSX눠 Super Touring’de GSR눠 Naked motosikleti tanıtacak.
Yukarıda sıralamış olduğum markalar, kullanıcı ile buluşmayı bekleyen markaların sadece bir kaçı. Bunun yanı sıra yenilenmiş halleri ile sevdiğiniz bir çok modeli de fuarda görmeniz mümkün. Firmalar motosikletlerin yanısıra, bir o kadar önemli olan kıyafet, kask ve aksesuarların yer aldığı standlar ile de bizleri karşılamaya hazırlanıyor.
Unutmadan motosiklet kullanmaya heves eden veya niyetlenenlere müjde. Fuarda motosiklet kullanmaya yeni başlayacaklar için sürücü kurslarının olduğu standlara da yer verilmiş.