UÖMO`dan matematik şampiyonluğu

Ester YANNİERPurim, bu yıl 19 Mart Pazar günü geleneksel olarak Balat Ahrida Sinagogu`nda coşkuyla kutlandı. Talmud Tora çocuklarının seslendirdikleri, şarkılar, gösteriler, kutlamaya neşe kattı

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

UÖMO: "Yaratıcı ortamda üretken bireyler yetişiyor"

UÖMO öğrencileri, 18 Mart  günü Eyüboğlu Koleji’nin Türkiye çapında düzenlediği 4.Matematik Şampiyonası’ndan birincilikle döndüler.
Türkiye’nin Robert Kolej,  Özel Üsküdar Amerikan, Özel Yüzyıl Işıl, Şişli Terakki Vakfı, Özel Alev Okulları, FMV Işık Lisesi, Darüşşafaka  Lisesi, Irmak Okulları ve Fen Liseleri gibi seçkin 38 okulun 7. sınıf ve 10.sınıf öğrencilerinin katıldığı Matematik Şampiyonası’nda büyük heyecan yaşandı.
İki etaptan oluşan yarışmaya UÖMO İlköğretim öğrencileri Lisya Reyna, Silvya Benzeray, Esra Levi öğretmenleri İlköğretim Matematik Bölüm Başkanı Emel Uysal, Lise 2 öğrencileri Cem Malki, Şeyla Arditi, İpek Kaspi, İrem Barokas  Lise Matematik Bölüm Başkanı Berta Adato önderliğinde katıldı. İlk etapta bireysel olarak yarışan öğrenciler ikinci etapta takımlar halinde yarıştılar. Her okuldan sadece bir öğrencinin bulunduğu karma takımlarda, aralarında Cem Malki’nin olduğu takım Lise 1.lik ödülünü alırken, yarışmanın İlköğretim ayağında, Lisya Reyna’nın takımı da İlköğretim 1.si oldu. 
Çeşitli matematik yarışmalarına katılarak,öğrencilere matematik tutkusunu aşılayıp, kendilerine olan güvenlerini arttırmayı hedeflediklerini belirten UÖMO Lise Matematik Bölüm Başkanı Berta Adato "Düşünsel güzellik dünyasının en geniş alanlarından birinin matematik olduğu dünyamızda amacımız ,bu dünyaya ilgisi olan öğrencilerin içinde tutku ve sezgiyi barındıran matematiği, kültürel ve zihinsel bir eyleme dönüştürebilmelerini sağlayabilmektir. Bu zorlu yarışmada İlköğretim ve Lisede öğrencilerimizin aldığı derece bizlere doğru yolda olduğumuzu göstermektedir." diyerek  öğrencilerini başarılarından dolayı tekrar kutladı.

UÖMO öğrencileri Destination Imagination
programına katıldı!

Şubat ayı sonunda  Robert Kolej’de Destination İmagination etkinliği yapıldı. Türkiye’de ilk defa uygulanan bu programa  UÖMO’nun yanısıra  Robert Kolej, Koç, Üsküdar Amerikan, ENKA, SEV, HEV, Smart Kids’ten  toplam 150 öğrenci katıldı. Destination Imagination gençlerin eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek üzere hazırlanan iki aşamalı  bir program. İlk aşamasını  etkinlik günü  5lj şer kişilik gruplar halinde kendilerine verilen problemlere yaratıcı çözümler üreterek tamamlayan öğrencilerin ikinci aşamayı da geçebilmeleri için 8 hafta gibi kısa bir sürede mekanik, fen, sanatsal, teatral, mimari ve bunu gibi alanlardan seçecekleri konuda bir ürün tasarlamaları gerekiyor. Nisan ayında ikinci aşamasının gerçekleşeceği Destination Imagination Türkiye turnuvasında galip gelen ekip Mayıs ayında Amerika’da yapılacak olan dünya Destınation Imagination turnuvasına katılmaya hak kazanacak.  
Türkiye ayağında UÖMO İngilizce öğretmenleri Engin Arık ve Reagan Light’ın da görevli olduğu bu program kırk ülkeye yayılmış durumda. 

UÖMO’da Purim
• 5 Mart  Pazar günü UÖMO ile Yıldırımspor, Dostluk Yurdu Derneği gençlerinin ortak çalışmaları sonucu 3lj arası çocuklara yönelik hazırladıkları Purim Festivali miniklerin  yoğun  katılımıyla gerçekleşti.
Partiye  özenle seçilmiş birbirinden farklı kostümleriyle gelen minikler, Kral Ahaşveroş’un koltuğunda resim çektirerek eğlenceye başladılar. Ulus Özel Musevi Okulları’nın yemekhanesinde düzenlenen el becerilerine yönelik aktiviteler,  spor salonunda düzenlenen toplu oyunlarda gönüllerince eğlenen minikler; eğlenceli ve öğretici bir video gösterisi  ile küçük guruplar halinde Purim Bayramı’nın hikayesini öğrenerek, Purim şarkıları söylediler. Oyunların ardından yemeklerin yenmesi ile tüm çocuklar ve veliler Amram Oditoryumu’nda Purim hikayesini danslı olarak anlatan küçük bir tiyatro oyununu izlediler ve gençlerin folklor gösterileriyle  Purim  Bayramı’nın neşesi ve coşkusunu  yüreklerinde yaşadılar. Ellerinde Purim günün hatırası olan resimleri, ve onlar için özel olarak hazırlanmış Purim’i anlatan kitaplarıyla gün boyu yapılan faaliyetlerden son derece keyif alan miniklerin evlerine dönerken  yüzlerinde kocaman bir gülücük vardı…
• Ulus Özel Musevi Okulları İlköğretim öğrencilerinin, yaratıcılıklarını ortaya koyarak birbirinden farklı, güzel ve renkli kıyafetleri ile Amram Oditoryumu’nda düzenledikleri  Purim kutlaması bir karnaval havasında yaşandı. İbranice öğretmeni Rav İzak Alaluf’un "Yeniden varoluşumuzu simgeleyen Purim Bayramı’nın neşe ve coşkusu daima sizinle olsun" mesajıyla başlayan kutlama; yuva öğrencilerinin korosu, ilköğretim öğrencilerinin dansları, 7.sınıf öğrencilerinin Purim’i anlatan mini tiyatrosu ile renklendi.  Tıpkı öğrenciler gibi birbirinden ilginç kıyafetlerle kutlamaya katılan UÖMO İlköğretim Bölümü öğretmenlerinin sahnelediği  skeç, güne ayrı bir renk kattı. Günün sonunda kıyafetleri  özel bir jüri tarafından değerlendirilen öğrencilerin arasından birinciliği   şarap şişesi ve bardağı ikilisini oluşturan Romina Benzeray ve Eris Çakon, ikinciliği yeşermiş bir ağaç fidanı olan Deniz Andiç, üçüncülüğü  ise kabadayı kıyafeti ile  6. sınıf öğrencisi Sani Kaston kazandı.