TBMM Başkani Bülent Arinç, Or-Ahayim`i ziyaret etti

Çeşitli temaslarda bulunmak için İstanbul`a gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç, 21 Mart Salı günü Balat Or-Ahayim Hastanesi`ni ziyaret etti

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Çekimleri hastane bahçesinde gerçekleşen ve STV’de ekrana gelen ‘Şubat Soğuğu’ adlı televizyon dizisinin setini de ziyaret eden Bülent Arınç, dizide de küçük bir rol aldı.
Meclis Başkanı Arınç, Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya, Or-Ahayim Yönetim Kurulu Başkanı Jojo İllel ve Başhekim Dr. Vedat Mizrahi ile birlikte hastaneyi gezdi. Hastalarla sohbet eden Arınç, yetkililerden hastanenin 108 yıllık tarihi ve I. Dünya Savaşı’nda verdiği hizmetlerle ilgili bilgi aldı. Hastanenin kış bahçesinde kahvaltı eden Arınç’a Or-Ahayim’in tarihçesinin anlatıldığı "Sevgi ve Şefkatin 100 Yılı" kitabı hediye edildi. Bülent Arınç, ziyaretinin ardından duygu ve düşüncelerini hastanenin altın defterine şu sözlerle aktardı:
"İstanbul Or-Ahayim Hastanesi’ni ziyaret etmekten büyük mutluluk duydum. 108 yıllık bu sağlık kuruluşunuza hayat verenleri ve binlerce hastaya şifa dağıtanları minnetle anıyorum.
İstanbul’da mukim Musevi Cemaati’ne bu hayırlı hizmeti armağan ettikleri için teşekkür ediyorum.
Hastalarınıza acil şifalar dilerim.”