Efes 2., Ülker 3. sirada!

Euro League 2. Tur gruplarında 3. hafta maçları tamamlandı. Bu hafta yapılan 8 maçın 5`ini konuk ekipler kaazandı. Temsilcilerimizden Efes Pilsen, (G) Grubu`nda 5 puanla 2., Ülkerspor ise (E) Grubu`nda 3 puanla son sırada yer alıyor...

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Euro League 2. Tur gruplarında 3. hafta maçları tamamlandı. Bu hafta yapılan 8 maçın 5'ini konuk ekipler kaazandı. Temsilcilerimizden Efes Pilsen, (G) Grubu'nda 5 puanla 2., Ülkerspor ise (E) Grubu'nda 3 puanla son sırada yer alıyor..
(E) GRUBU : Climamio Bologna (İtalya)-Maccabi Elite Tel Aviv (İsrail): 84ᇭ, Ülkerspor (Türkiye)-Real Madrid (İspanya): 69ᇛ
(G) GRUBU: KK Cibona VIP Zagreb (Hırvatistan)-UC Benetton Basket Treviso (İtalya): 91ᇤ, Panathinaikos BSA Atina (Yunanistan)-Efes Pilsen (Türkiye): 73ᇠ

EFES SÖKE SÖKE!..
Basketbolda ULEB Erkekler Avrupa Ligi 2. tur G Grubu 3. maçında Efes Pilsen, geçen sezon olaylı bir şekilde elendiği Panathinaikos'tan rövanşı deplasmanda aldı.. Temsilcimiz, yine olay çıkaran Yunan ekibini 76ᇝ yendi..
1. Periyot: 14ᆡ  Devre: 35ᆴ (Efes Pilsen lehine)
Oldukça çekişmeli başlayan ikinci yarıda pota altını Batiste ve Diamantidis ile iyi kullanan, dış atışlarda ise Scepanoviç ve Alvertis ile sayılar bulan Panathinaikos, 27. dakikada 46ᇁ öne geçmesine karşın üstüste yaptığı top kayıplarıyla Efes Pilsen'in işini kulaylaştırdı. Prkaçin ve Kaya'nın boyalı alandaki iyi oyununu Granger ile Domercant'ın kritik 3 sayılık basketleriyle destekleyen Efes Pilsen, 4. periyoda 56ᇇ avantajlı girdi.
Elindeki skor avantajını iyi kullanan Efes Pilsen, maçın kader oyuncusu olarak dikkat çeken Granger'ın 3 sayılık, Kaya'nın ise pota altında bulduğu basketlerle 34. dakikada farkı 10 sayıya dek çıkardı (66ᇌ). Oldukça tartışmalı hakem kararlarına sahne olan son bölümde Alvertis, Spanoulis ve Lakoviç'in basketleriyle oyunu dengeleyen evsahibi ekip, bitime 1 dakika kala skoru eşitlemeyi başardı: 71ᇛ. Ancak taktik faulleri Kaya ve Cenk ile iyi değerlendiren Efes Pilsen, karşılaşmayı 76ᇝ kazanarak grubunda önemli bir galibiyete imza attı.

MAÇ 7 DAKİKA DURAKLADI
Karşılaşmanın son çeyreğinde hakem kararlarına itiraz eden Panathinaikos taraftarları, sahaya sık sık yabancı madde attı.
Maçın bitimine 2.44 dakika kala, özellikle atılan su şişeleri nedeniyle ıslanan zeminin temizlenmesi için mücadele yaklaşık 7 dakika durakladı.