UÖML Anaokulu Psikolog Berta Adato`yu ağirladi

9 Mart Perşembe akşamı, İsviçre`nin Cenevre şehrinde bulunan L`Amicale Juif de Turquie Derneği`nin düzenlediği yıllık kültür faaliyetinde Türkiyeli sanatçılar konuk edildi. Fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar`ın bir sergi ve "Türkiye`nin Renkleri" adlı bir dia gösterisi ile katıldığı gecede, Karen Şarhon ve 

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Ulus Özel Musevi  Anaokulu, Eğitim Seminerleri kapsamında Besi Meshulam ve Etel Behmuaras’ın ardından geçtiğimiz 28 Şubat  Pazartesi günü anaokulu velileri ile Psikolog Berta Adato’yu buluşturdu. Elliyi aşkın anaokulu velisinin "Çocuğumuzdan Neler Beklemeliyiz?" konulu söyleşide bir araya geldi. Çocukların sosyal, duygusal, bilişsel gelişim dönemlerini örneklerle velilere anlatan Adato, tüm anne babalara bu uzun çocuk yetiştirme yolculuğunda  önerilerde bulundu.

Adato, her çocuğun kendi yaşına özgü davranışlar sergileyeceğinin bilgisini velilerle paylaştı. Yönetilen soruları içtenlikle cevaplayan Adato velilere; her yaşta  çocukların  değişik beceriler geliştirdiğini, yapabileceklerinin farklı  olduğunu, ailelerin de beklentilerini bu doğrultuda belirlemeleri gerektiğini vurguladı.