Ortaköy Sinagogu`nda yeni bir uygulama

9 Mart Perşembe akşamı, İsviçre`nin Cenevre şehrinde bulunan L`Amicale Juif de Turquie Derneği`nin düzenlediği yıllık kültür faaliyetinde Türkiyeli sanatçılar konuk edildi. Fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar`ın bir sergi ve "Türkiye`nin Renkleri" adlı bir dia gösterisi ile katıldığı gecede, Karen Şarhon ve 

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Ortaköy Sinagogu Haham Akaali Rav Naftali Haleva tarafından uygulamaya konulan "Hesed" projesi ile, sinagog Yönetim Kurulu, yahidler destek olarak bir ilke adım atmanın mutluluğunu yaşadılar.  "Hesed" iyilik anlamını taşır. Purim Bayramı nedeniyle yapılması gereken mitzvalardan bir tanesi ihtiyaç sahibi olan insanlara Purim neşesini hissetmeleri için yiyecek veya maddi yardımın gönderilmesidir. Purim günü Matan Baseter vasıtasıyla  Etz-Ahayaim Sinagogu, cemaatimizdeki tüm ihtiyaçlılara yemek göndererek, gerek sosyal yardımlaşmanın gerekse dini bir mitzvayı yerine getirmenin önemini hissettiler. 
Etz Ahayaim Sinagogu Başkanı  Mois Kohen, bu sene ilk kez uygulanan "Hesed" projesini üstlenen ilk sinagog olmanın önemini dile getirerek, bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenleri, destek verenleri kutladı ve bunu gelenekselleştirmek istediklerini belirtti.