Keribar fotoğraflariyla, Los Paşaros Sefaradis şarkilariyla Cenevrelil

9 Mart Perşembe akşamı, İsviçre`nin Cenevre şehrinde bulunan L`Amicale Juif de Turquie Derneği`nin düzenlediği yıllık kültür faaliyetinde Türkiyeli sanatçılar konuk edildi. Fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar`ın bir sergi ve "Türkiye`nin Renkleri" adlı bir dia gösterisi ile katıldığı gecede, Karen Şarhon ve 

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Credit Suisse’in fuayesinde İzzet Keribar’ın fotoğraf  sergisi ve bir kokteyl ile başlayan etkinlik, oditoryumda  Dernek Başkanı Alber Covo’nun açılış konuşması ile devam etti.
BM Cenevre Büyükelçisi Türkekul Kurttekin, Türkiye’nin İsviçre Büyükelçisi Alev Kılıç, Dünya Ticaret Örgütü Büyükelçisi Deniz Bölükbaşı ve Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosu Cemil Karaman gecenin onur konuklarıydı. Los Paşaros Sefaradis’in programının ilk bölümü sunmasının ardından Karen Şarhon’un Fransızca olarak yaptığı ve Türk-Sefarad müziğini anlatan barkovizyon sunum dev ekranda çok etkili oldu. Seslendirilen eserlerin sözlerinin de ekrana yansıtılması ve tercüme edilmeleri, seyircilerin müziğe eşlik etmesini sağladı.
Daha sonra yine dev ekranda İzzet Keribar’ın Türkiye fotoğraflarının yer aldığı dia gösterisine geçildi. Çektiği fotoğrafların mekanlarını ve her biri hakkındaki anılarını dile getiren İzzet Keribar, konuklara Türkiye’de büyüleyici mekanlar olduğunu bir kez daha anımsattı. Gece Los Paşaros Sefaradis’in programının ikinci bölümü ile sona erdi. Türk diplomatik erkanının çoğu Sefarad müziğini ilk kez dinlediklerini belirtirken, hiç bu kadar güzel olabileceğini tahmin etmediklerini ve Türk kültürünün bir parçası olan bu müziğin daha geniş kitlelere tanıtımı için, ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdiler. Program için  yaşamakta olduğu Bern şehrinden gelen Büyükelçi Alev Kılıç, İsviçre’nin diğer şehirlerinde de aynı programın tekrarlanması gerektiğini vurguladı.
İsviçre’de yaşayan Türkiye kökenliler için unutulmaz bir  gece, böylece sona ermiş oldu. "L’Amicale Juif de Turquie" yöneticileri ise başarılı bir organizasyon düzenlemiş olmanın  keyfini yaşadılar.