Herkese şiir yazdirtacak bir mucize...İstanbul`un en güzel manzarali y

Zelda TARABLUSİstanbul`un ruhudur Boğaziçi. Alt üst olmuş, kayıp bir dünyadır. Yalıları yıkılan, koruları beton yığınlarıyla doldurulan, hüzünlü bir "suyolu"dur. Şehrin ortasından bir aşağı, bir yukarı salınır durur suları. Artık elliden fazla balığı yoktur içinde... Şükür ki, daha nesli tüke

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Pruva kısaca nedir; hedef ve beklentileri hangi yöndedir?
Öncelikle eski İstanbul’un saygın eğlence ve lezzet kültürünü yaşatmak. Peçete savurmayan, garson ceketi yakmayan, bodygardsız insan sıcağı bir mekan. Burada herkes evinin sıcaklığını bulmalı.
Konuklarımızı özel günlerinde (düğün, nişan, doğum günü, evlilik yıldönümü, iş yemekleri, vb.) açık ve kapalı mekanlarımızda onları bu mucize manzara, şahane lezzet, iyi bir canlı, DJ müziği ve insan sıcaklığıyla  ağırlamak.

Şu ana kadar dergi vs gibi yerlerde ilanlarınızı göremedik...
Biz keşfedilmeyi bekledik. Yavaş yavaş olgunlaşsın, çabuk tüketilen mekanlardan olmayalım dedik. Yine de bütün dizilerde kullanıldık. Aynı zamanda 10 Şubat tarihli Hürriyet gazetesi’nin bizi Türkiye’nin en güzel manzaralı ikinci restoranı seçti. Üstelik sadece, bu kışlık halini görerek. Kapalı restoran özel antireflekte ve doğramasız camlarla Boğazı "akvaryum" gibi izliyorsunuz, camsız gibi… Bir de yaza doğru görselerdi. Erguvanın ana vatanıdır Rumelihisarı, bülbülün de dinlenebildiği son kale belki. Ihlamur kokulu, hergün yeni bir renk alan erguvanlarıyla bahçelerimiz 300 kişilik kapasiteli görülseydi birinci seçilirdi. Kaldı ki, ‘Dünya Mimarlar Konferansı’ yemeği sonrası hemen hemen her ülkeden mimarlar memnuniyet mesajlarıyla bizi çok mutlu ettiler.

Tercih edilmeniz de özel nedenler var mı?
Boğaz’da müthiş bir trafik ve otopark sorunu var. Bize ulaşmak için üç seçenek var: Sahilden, Etiler’den ve E6’nın köprüden önceki son çıkışından. 200 araçlık bir otoparkımız, çocuk parkı, hamaklı minderli köşemiz bulunmakta.  Akdeniz mutfağının en güzel örnekleri Türkiye’nin en büyük üstadlarından Burak Balaban’ın şefliğinde ve organik ürünlerden oluşuyor. Latin cazz, Türkçe pop ve etnik müziği canlı olarak dinleyebiliyorsunuz. Hem de çok hesaplı.

Azınlık kültürüyle yakınlığınız var mı?
Üniversitedeyken birçok Musevi öğrenciye matematik dersi verdim. Dört yıl hep evlerinde çocuklara ders vererek geçirdim. Yahudi geleneklerini iyi bilirim. Bir İstanbullu olarak kendimi her kültüre yakın hissederim.

Gelen misafirler kolay gitmiyor galiba...
Geçenlerde çok ünlü bir TV starı ve onun gazeteci eşini ağırladık. Pazar saat 14:00’de geldiler ve 16:15’te sinemaya gidecekleri için ayrılacaklardı. Fakat, gece saat 12:30’da hala Pruva’da idiler. Ve sonraki gün ilk defa bir mekanda 10 saat severek kaldıklarını, doyamadıklarını belirten teşekkür mesajını aldık.

Son olarak;
Pruvadayız işte… Boğaziçi’nin bir mendil kadar; karşı kıyıya bir pruva, bir el gibi uzanan kıyıcığında. Rumelihisarı’nda bekliyoruz sizi. Bir şeye "güzel" demenin bir başka anlamını yakalamaya….. PRUVA’mızda avınız hayal, tuttuğunuz yakamoz, yediğiniz afiyet, içtiğiniz ab-ı hayat, sohbetiniz bal olsun...

Adres: Yahya Kemal Cad.
No: 36/2 Rumelihisarı
Tel: (0212) 287 15 82 / 263 64 85
www.pruvahisar.com
e-mail: pruva@pruvahisar.com