MİNİKS Anaokulu Anadolu Yakasi`nda eğitme başladiMiniklerle bü

Rubi ASAYarının gençleri yaşamlarımızın ya da gelecek kuşaklarımızın günümüzdeki sigortalarıdır. Toplumumuzda eğitim, gerek kültürel varlığımızın sürmesinde, gerekse geleceğe sağlam adımlar atacak gençlerimizin kişiliklerinin oluşmasında en önemli etken olduğunun bilincindeyiz. Onlar, her birimizin sorumluluğu v

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bu bağlamda Ulus Musevi Lisesi’ne bağlı Anadolu yakasında miniklerimiz için MİNİKS Ana Okulu eğitimine başladı. Suadiye’de  üç katlı müstakil bir villada her türlü modern eğitimin gereklerine uygun olarak tasarlanmış alt yapısı, oyun alanları, eğitim dilinin İngilizce olması, hobi gurupları, ailelerle yakın, pedagojik gelişim ve izlenimlerin paylaşılması  ve  kaşerut kurallarına uygun yemek servisiyle özellikle Anadolu Yakası’nda oturan genç evlilerin çocuklarını çok küçük yaşta kucaklayacak sıcak bir aile yuvası olacak.
Bu şirin villada, girişte bulunan bahçe alanı, gerekli güvenlik önlemleri dikkate alınarak yapı içi ile bütünleşmiş olarak tasarlanmış, yemek salonu ve oyun parkı ile bir arada değerlendirilmiş. Yaklaşık 70 çocuk kapasitesi dikkate alınarak, giriş katında öğretmen odası; özel görüşmelerin yapılacağı ve çocukları etkinliklerinin izleneceği bir müdür odası ile yemek salonu ve buna bağlı olarak mutfak mevcut.1. ve 2. katlarda oyun sınıfları bilgisayar bölümleri derslikler ve her türlü grup etkinliğinin, deneyimli öğretmenlerle sağlanabileceği mekanlar oluşturulmuştur. Her katta çocukların hijyenik ve ergonomik tuvalet ihtiyaçları ve eğitimlerinin sağlanması için ikişer tuvalet, lavabo ve duş yeri ayrılmıştır. Çatı katı, çocukların DVD izleyecekleri , masal dinleyecekleri günlük uyku ve jimnastik etkinliklerini yürütecekleri bir kat olarak gerçekleştirilmiştir.
Çeşitli oyun ve yaş gruplarından oluşturulacak sınıflar 9:00 ᆥ:00 saatleri arasında haftanın beş günü deneyimli öğretmen  ve rehberlerin gözetiminde Ulus Musevi Lisesi Anaokulu’nun standartları kapsamında eğitim verecek. Hafta sonları bir Hobi Merkezi şeklinde faaliyet göstermesi düşünülen MİNİKS Ana Okulu’nun tüm ailelerin ilgisini çekeceği düşünülmekte. Yine mesleklerinin en iyileri olan eğitmenlerin, eğitim verecekleri müzik  dalında, piyano, solfej gitar, ve ritm atölyeleri, bale, modern dans ile resim heykel ve el becerilerinin geliştirileceği etkinlikler, yanı sıra drama ,  uygulanacak olan ‘Hobi Merkezi’ çalışmalarını kapsayacak.Tekli, ikili yada üçlü gruplar şeklindeki dersler genellikle hafta sonları ve o ders gruplarına ait özel anlaşmalı öğretmenler tarafından ücretli olarak verilecek. Ayrıca yine, binanın kullanımı hafta sonları ‘Doğum Günü’ ve farklı davet ile çeşitli etkinlikler amacına dönük olarak yemekli servis verme  olanağına sahip.
Bütün bu nitelikler özellikle genç çocuklu ailelerin ilgisiyle daha da etkinleşebilecek ve onların da önerileriyle bu günün minikleri geleceğin gençleri olarak bizlerin yüzünü daha da güldürecek.
Bu konuda çaba gösteren, gerek vaktini ve gerek maddi imkanlarını seferber ederek, böyle bir yuvanın, özellikle Anadolu Yakası’ndaki ailelerin ihtiyaçlarına çözüm olmasını sağlayan, herkese katkılarından ötürü teşekkür etmek isteriz.