Cemaat Yönetimi Ankara`daydi

Geçtiğimiz Salı günü muhtelif ziyaretlerde bulunmak için Ankara`ya giden Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya beraberindeki heyet ile; Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner ile bir araya geldi

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya 14 Mart Salı günü, Başkan vekilleri Sami Herman, Lina Filiba ve Başkan Yardımcısı Robert Abudara’dan oluşan bir heyetle Ankara’yı ziyaret etti. Heyet gün boyu çeşitli makamlarda temaslarda bulundu.
İlk olarak, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner’i makamında ziyaret eden cemaat yönetimi, Emniyet Müdürlüğü’ndeki temaslarının ardından Dışişleri Bakanlığı’na geçti.
Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi konusunda bir toplantı yapan Silvyo Ovadya başkanlığındaki heyet, daha sonra Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile bir araya geldi.  Gül ile yapılan görüşmede Bakanlık Müsteşarı Büyükelçi Altay Cengizer de hazır bulundu. Görüşme boyunca gündem ağırlıklı olarak dış ilişkilerdi. Bu konuda gerçekleştirilen görüşmenin ardından cemaat yönetimi ve Dışişleri Bakanı Gül, dinlerarası diyalog ve kültürel alanlarda görüş alışverişinde bulundu.
Heyet, Dışişleri Bakanlığı’ndaki temaslarının ardından Ankara ziyaretinin son durağı olarak Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile bir araya geldi. Çiçek’in makamında gerçekleştirilen nezaket ziyaretinin ardından Başkan Silvyo Ovadya ve beraberindeki heyet İstanbul’a hareket etti.