Federer`in kabusu: "NADAL"

NBA`de heyecana sabaha karşı yapılan 9 maçla devam edildi.. Mehmet Okur`un 7 sayıyla tamamladığı maçta, Utah Jazz; deplasmanda Seattle Supersonics`e 113-81 yenildi.. Mehmet Okur`un takımı Utah Jazz, deplasmanda Seattle Supersonics`e 113-81 yenildi.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Dünya'nın en iyi iki raketi Dubai Açık finalinde kozlarını paylaştı.. Rafael Nadal geçen yıl Fransa Açık yarı finalinde devirdiği İsviçreli Roger Federer'i o maçın ardından çıktıkları ilk karşılaşmaları olan Dubai finalinde de devirerek mutlu sona ulaştı..
 Rafael Nadal & Roger Federer kapışmasında kırılan taraf İsviçreli 1 numara oldu..
Dubai Açık finalinde karşı karşıyan gelen Dünya'nın zirvesindeki 2 raketin maçını bir set geriden gelen Nadal 2Lj, 6dž ve 6dž ile 2ǃ kazanarak kupaya uzandı..  İspanyol genç böylece son 4 karşılaşmalarında İsviçreli rakibini 3. kez devirme başarısı gösterdi.. Dubai'den önceki son karşılaşmaları 2005 Fransa Açık yarı finalinde olmuş ve Nadal yine Federer'i bu sefer yarı finalde yenerek ardından da kupaya uzanmıştı.. 
Kariyerinin 13. kupasını kazanan Nadal bu sezon 2. turnuvasında zafere uzandı.. Nadal ayağındaki sakatlık sebebiyle 3 ay kortlara çıkamamış ve Şanghay'daki Masters Cup ile yılın ilk grand slam'i olan Avustralya Açık'ı kaçırmıştı..
Bu maç aynı zamanda Federer'in bu sezonki 16 maçlık yenilmezlik serisinin de sonu oldu.. İsviçreli bir numara Doha ve Avustralya Açık'da ünvanını korumayı başarmıştı..  19 yaşındaki Nadal, ilk seti tamamen Federer domine ederek kazandıktan sonra ortaya çıktı ve aynı turnuvada ilk kez 4. kupasını kazanmaya çalışan Federer karşısında ilk set servislerinde sadece 2 sayı kazandıktan sonra 2. ve 3. sette sergilediği performansla devirmeyi başardı..