İşçi Partisi dindar kesimin oylarinin peşine düştü

İşçi Partisi, geçtiğimiz pazar günü dinci Meimad Partisi ile birlikte dindar seçmenlerden oy alabilmek bir toplantı düzenledi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
İşçi Partisi ve sol eğilimli dinci parti Meimad’ın, dindar seçmenlerin oylarını kazanabilmek için birlikte düzenledikleri toplantı, pazar günü Büyük Sinagog’daki Konferans Merkezi’nde gerçekleşti.  İşçi Partisi Başkanı Amir Peretz’in seçim kampanyası programının bir bölümü olan bu toplantıya yüzlerce Meimad  yanlıları akın ederken, boş kalan yerleri ise İşçi Partisi yandaşları doldurdu.  Toplantı, İşçi Partisi’nin geleneksel müziği yerine, Hahamlar tarafından okunan dua ile başladı. 
Peretz, yaptığı konuşmada Meimad Partisi’nin, İşçi Partisi’nin bir eki olmadığını, partinin önemli ve etkili bir bölümü olduğunu söyledi.  Toplantıda konuşan Shelly Yachimoviç, Ami Ayalon, Eitan Kabel, Matan Vilnai, Michael Melchior, dindar seçmen kitlesine, fikir ve inançlarının partilerinin programında yer aldığına dair söz verdiler. 
Meimad Partisi’nin kurucusu Rav Yehuda Amital, konferans salonuna girerken ayakta alkışlandı.  Bakan Vilnai konuşmasında, Meimad’ın İşçi Partisi’ne getireceği oylardan çok, getirdiği yeni ruhun büyük önem taşıdığını belirtti. 
Toplantıda Kadima Partisi’ni eleştiren Peretz, Kadima Partisi’ni ucuzlukta toptan alınan fakat ihtiyaç olmayan bir mala benzeti. Peretz ayrıca dinleyicilere, başbakan seçilmesi durumunda, İsrail vatandaşları ile amaç ve hedeflerini açıkça belirten bir kontrat imzalama sözü verdi.