Lazio takimi Holokost Kurtulanlari ile görüştüLazio, irkç

Kaptanı her attığı golden sonra Nazi selamı yapan İtalya`nın ünlü futbol kulüplerinden Lazio, Roma`da Holokost`tan kurtulan üç Yahudiyle görüştü

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
İtalya’nın ünlü futbol takımlarından Lazio, Holokost’tan kurtulan üç Yahudi ile bir araya geldi. Bu görüşmenin ilginç yönü, gol attıktan sonra taraftarlara Hitler’in ırkçı selamını yapan Paolo Di Canio’nun Lazio takımının kaptanı olması.
İtalyan futbol otoriteleri ve siyasetçiler uzun süredir Di Canio’nun gollerden sonra bu şekilde sevinç gösterisi yapmayı bırakması gerektiğini belirtmelerine rağmen, Di Canio’nun bu hareketi bazı taraftarlar tarafından olumlu karşılanıyor. Kendilerine "Ultras" diyen Lazio’nun aşırı sağcı taraftar gurubu için Di Canio tam bir idol olduğundan, taraftarlar bazı maçlarda ırkçı gösteriler yapmayı da ihmal etmiyorlar.
Son olarak Lazio’nun Livorno ile yaptığı maçta bu taraftar grubu İtalya’nın Faşist Lideri Benito Mussolini ve gamalı haç işlemeli bayraklar taşırken görüntülendi. Bazı taraftarlar ise yine aynı maçta rakipleri olan Livorno’ya atıfta bulunarak üzerinde İtalyanca "forno" yani fırın yazılı 30 metre uzunluğundaki bir bayrak açarak, 2. Dünya Savaşı’ndan önce Yahudilerin yaşadığı Livorno kentine atıfta bulundular.
Holokost’tan kurtulan bu üç kişi ile Lazio takımının bu ilginç buluşması Roma kenti girişinde gerçekleşti. 82 yaşındaki Şlomo Venezia, Roma Valisinin daveti üzerine kentin girişinde Holokost’tan kurtulmuş diğer iki kişi ile buluştu.  Buluşmada Lazio’lu ünlü futbolcu Di Canio’nun kolunda Mussolini ve İtalyan ırkçılığına atıfta bulunan dövmeleri, 82 yaşındaki Venezia’nın da    Nazilerin koluna vurduğu 182727 numaralı dövmesi vardı. Bu buluşmada Venezia, Lazio’lu futbolculara kamplarda yaşadıklarının ayrıntılarına girmekten kaçınarak sadece genel hatlarını anlattı.
Roma Valisi, bu buluşmanın ardından yaptığı açıklamada; "Irkçılığın ve Gamalı Haçlı bayrakların bu şehirde yerinin olmadığını gösterdik" dedi.