Eurolig`ten kisa kisa...

Efes iyi başladı!..Temsilcimiz Efes Pilsen, TOP 16`daki ilk maçını kazandı !.. İstanbul`da Benetton Treviso ile karşılaşan temsilcimiz 80-68`lik galibiyetle iyi bir start vermiş oldu

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Savunmadaki iyi oyunuyla maça başlayan Efes Pilsen, dış atışlarda da başarılı bir oyun sergiledi ve Granger'in 3 sayılık basketiyle 4. dakikada 6 sayılık fark (10dž) yakaladı. Hücumlardan boş dönmeye başlayan lacivert-beyazlılar, 3 dakika sayı bulamazken, Benetton Treviso, Soragna'nın 3 sayılık basketiyle 7. dakikada üstünlüğü kendi lehine (13ᆞ) çevirdi. Efes Pilsen, son dakikaya 17ᆤ geride girerken, periyodun bitimine saliseler kala Domercant'ın orta sahadan attığı 3 sayılık basketle 1. periyodu 19ᆥ önde geçti.  İlk yarıyı da 43ᆶ önde kapadı.
Karşılaşmanın ikinci yarısına iki takım da hücumda tutuk başladı. Bu devrenin ilk 6 dakikasında Efes Pilsen 7 sayı üretirken, Benetton Treviso 8 sayı bulabildi ve 26. dakikayı lacivert-beyazlılar 50ᆽ önde geçti. Bu dakikadan sonra Kerem ve Domercant ile hücumdaki etkisini arttıran ev sahibi takım, Domercant'ın 3 sayılık basketiyle 27. dakikada farkı 14 sayıya (55ᆽ) çıkarırken, 3. periyodu da 60ᇈ önde geçti.
 Benetton Treviso alan savunmasıyla rakibini durdurmaya çalıştıysa da Efes Pilsen, günün iki başarılı ismi Domercant ve Granger'in 3 sayılık basketleriyle karşılaşmayı 12 sayı farkla 80ᇘ kazandı.
Efes Pilsen'de Granger, 22 sayı üretirken, Domercant 16 ve Prkacin de 18 sayı buldu. Lacivert-beyazlılar, 3 sayılık atışlarda 19 atıştan 10'unu sayıya çevirerek yüzde 53 ile yüksek bir yüzde yakaladı.
Bu arada, karşılaşmada Benetton Treviso teknik heyetinin ve yedek oyuncularının bulunduğu konuk takım bençinin, camdan bir koruma platformuyla kapalı olması dikkat çekti.

Ülkerspor kötü başladı..
Euro League'deki temsilcilerimizden Ülkerspor, Top 16'daki ilk maçında İtalya'nın Climamio Bologna takımına deplasmanda 18 sayı farkla 87ᇙ yenildi.
Karşılaşmaya ön alanda baskı yaparak başlayan rakibi karşısında Mirsad ile sayı üreten Ülkerspor, 5. dakikayı 8Lj önde geçti. Belinelli ile üst üste 3 sayılık basketler bulan Climamio Bologna, skorda üstünlüğü ele geçirdi ve ilk çeyreği 16ᆡ önde bitirdi.
2. periyoda hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla başlayan ev sahibi takım, Ülkerspor'un çok top kaybı yapmasını iyi değerlendirdi ve yakaladığı 11ǃ'lik seriyle 15. dakika içinde farkı 13 sayıya kadar çıkardı: 27ᆢ.
Bu dakikadan sonra biraz olsun toparlanan Ülkerspor, Haislip'in sayılarıyla farkı kapatmaya çalışsa da son 13 saniyeye Climamio Bologna 35ᆪ önde girdi. Bu dakikada Climamio Bologna Antrenörü Jasmin Repesa'nın üst üste aldığı 2 teknik faulle diskalifiye olmasıyla kazanılan serbest atışları kullanan Stefanov 6 serbest atışı da sayıya çevirince fark 7 sayıya kadar indi: 35ᆰ. Ancak Bagaric'in son saniyede attığı 3 sayılık atışa engel olamayan Ülkerspor, devreyi 8 sayı farkla 38ᆲ geride tamamladı.
3. çeyreğe Ülkerspor, pota altında Gulyas'ı kullanarak başlarken,savunmasında istediği başarıyı bir türlü yakalayamayan Ülkerspor, Belinelli ve Bagaric'in sayılarına engel olamayınca bu periyot da 64ᇈ Bologna lehine geçildi.
Son periyotta savunmasında açıklar vermeye devam eden Ülkerspor karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Climamio Bologna, Haislip ve Trepagnier'in sayılarına rağmen farkı daha da açtı ve 35. dakikaya 75ᇌ önde girdi. Trepagnier ve Mirsad'ın basketleriyle 9DŽ'lik seri yakalayan Ülkerspor bitime 2 dakika kala farkı 12 sayıya (77ᇕ) indirse de Climamio'nun hızlı hücumlardan bulduğu sayılara engel olamadı ve karşılaşmadan 18 sayı farkla 87ᇙ yenik ayrıldı.