İsrail`in Toronto başarisi

İsrailli çift Galit Chait-Sergei Sakhnovski Toronto`da yapılan kış olimpiyatları buz dansı müsabakasında yedinci olarak bitirdiler.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
"İtalyan taraftarların önünde kaymak bizim için zor olmuştu, seyirciler biraz saldırgandılar" açıklamasını yapan Chait, 20 Şubat gecesi yapılan serbest dans müsabakalarından sonra. "Bu tür müsabakalarda karşılaşılan yaygın bir durum değildir. Enerjimiz tükenmişti" dedi Chait.
Chait ve Sakhnovski performanslarından memnun kaldıklarını fakat bır bakıma son sıralamadaki durumlarından hayal kırıklığına uğradıklarını söylediler. Chait yarışma için "Kendimizi iyi hissettik ve de kesinlikle iyi bir performans sergiledik." yorumunu yaparken; Sakhnovski, "Tuhaf bir müsabaka idi, fakat bu da olimpiyat oyunlarının güzelliği ve konumunda tek olmasından ötürüdür" diye yorumladı.
Chait ve Sakhnovski'nin madalya kazanma ümitleri cuma gecesi çiftin zorunlu dansları sırasında Chait'ın düşmesi sonucu ortadan kalkmıştı.
 Son Kış Olimpiyatları’nda altıncı bitirmişlerdi ve kısa bır süre sonra Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazanmıslardı.
Meslektaşları Alexandra ve Roman Zaretski yarışmayı 21. olarak bitirdiler.
İsrailli kayakçı Michael Renzin büyük slalom müsabakasında 82 rakip arasında 32. olarak bitirdi. Renzin olimpiyatlarda bir alpin kayak müsabakasında yarışan ilk İsraillidir.