Matan Baseter - Barinyurt`tan Mişloah Matanot

Mart ayında kutlayacağımız, Purim Bayramı`nda sevdiklerinize bir hediye yollamaya ne dersiniz? Bu konuda Matan Baseter - Barınyurt hazırladıkları hediyelerle sizlere yardımcı olmaya hazır…

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
1930’lu yıllardan günümüze cemaatimizin  tüm yardıma muhtaç ailelerinin, gereksinimlerini karşılamak amacıyla hizmet veren Matan Baseter (Bikur Holim) aynı zamanda  Barınyurt  Huzurevi’nde barındırdığı yaşlı, fakir, kimsesiz  ve özürlülere de güzel bir yaşam sunmaya çalışır.
Günümüzün ekonomik şartlar nedeniyle ihtiyaçlı listesi genişleyen  Matan Baseter, geçen sene başlattıkları  "Mişloah Manot" (yemek gönderme) hizmetini bu Purim Bayramı’nda da sürdürecek.
Kurum Başkanı Şeli Gaon: Purim bildiğiniz gibi neşe bayramıdır.  Bu bayramda geleneklerimiz doğrultusunda,   çocuklarımıza  verdiğimiz küçük hediyelerle onları sevindiririz. Ayrıca yine bu bayramda  arkadaş, komşu ve büyüklerimize  herhangi bir armağan veya bir tatlı da gönderebiliriz.
Bildiğiniz gibi tarihte Kraliçe Ester’in dindaşlarının mutlak ölümden kurtarmasını kutladığımız Purim bayramını Yahudiler sevinç ve ziyafet günü olarak ilan ederler. Bu nedenle Purim’de yakınlarımıza hediye  gönderebiliriz.
Bayram gününde birliktelik ve sevginin simgesi olarak yakınınıza göndereceğiniz bir armağan ile gereksinimi olan ailelere katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca bayramın simgesi bir ihtiyaçlıya para vermek ya da yardım derneğine bağışta bulunarak  ihtiyaçlıyı sevindirmektir.
Böylelikle "Matanot Laevyonim" mitzvasını da yerine getirmiş oluruz.
Purim’de sevdiklerinize  şarap ve kuruyemişten  oluşan hediye sepeti yollarken, ihtiyaçlı ailelere de yardım etmiş  olacaksınız..