OR-AHAYİM HASTANESİ`NDEN HABERLER...

Or-Ahayim Hastanesi`ne yurtdışından anlamlı bağışYaşamlarını yurtdışında sürdürüp, Türkiye ile bağlarını koparmayan hayırseverlerin, kurum ve derneklere maddi destekte bulunmalarına sık sık tanık oluyoruz.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
ABD’de yaşayan Sarah- İzak Şenbahar çifti geçtiğimiz hafta  Balat Or-Ahayim Musevi Hastanesi’ne anlamlı bir bağış yaptılar.
Yeni inşa edilen Alegra Torel  Geriatri Pavyonu’nun Terapi Salonu’nun tefrişini  Şenbahar çifti, İstanbul’da  yaşayan anne-babaları Fani Sabetay Şenbahar adına üstlendiler. Pazar günü Terapi Salonu’nda yapılan tanışma toplantısında  Şenbahar  ailesi ve yakınları, hastane yönetim kurulu üyeleriyle  kaynaştılar.  Yine ABD’de yaşayan Vivian Strumza’ya kardeşi İzak Şenbahar’a teslim edilmek üzere bir plaket takdim edildi.

Or-Ahayim Bağ-Kur ile anlaştı
Bağ-Kur sigortalıları ve emeklileri ameliyat hizmetlerinde Balat Or-Ahayim Hastanesi’nden faydalanabilecekler.  Bağ-Kur Genel Müdürlüğü’nün özel hastanelerle anlaşmaya yapmaya karar vermesi üzerine, Balat Or- Ahayim Hastanesi ilk olarak Genel Cerrahi dalında  başlamak üzere anlaşma imzaladı. Hastaneye başvuran hastalar sadece ameliyat durumunda Bağ-Kur sigortalarından faydalanabilecekler. İleride diğer branşlarda da anlaşma yapılması planlanırken, Bağ-Kur’un şimdilik ayakta poliklinik hizmetlerini karşılamadığı, ancak ileride bunun da gündemde olduğu bildirildi.
Balat Or-Ahayim Musevi Hastanesi evvelce yapmış olduğu anlaşmadan sonra, Emekli Sandığı mensuplarına sağlık hizmetleri sunmaya devam ediyor.  Aynı zamanda, Yapı Kredi Sigorta, Axa Oyak ve İsviçre Sigorta gibi özel sigorta şirketlerinden poliçesi olanlar, Or- Ahayim’den hizmet almayı sürdürüyorlar.  Hastane yetkilileriden, SSk mensuplarının da, çok kısa zamanda Or-Ahayim’den  faydalanabileceklerini öğrendik.