Tahran`daki öğrenciler intihar bombacisi olmak üzere görevlendiri

İsrail`de 28 Mart`ta gerçekleşecek olan seçimler için tüm partiler parti platformlarını ve birbirinden farklı görüşlerini açıklamaya başladılar. Parti yetkilileri, geçen hafta, Jerusalem Post gazetesinin politik forumunda verdikleri demeçlerde birbirleriyle yarıştılar

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Tahran Üniversitesi’nde bir derste Öğrencilere kime karşı intihar saldırısı bulunmayı tercih ettikleri soruldu
Pazar gecesi İsrail televizyonları, Tahran Üniversitesi’ndeki bir sınıfı ekrana getirdi. Bu görüntüler alışıla gelmiş ders görüntüleri değildi. Öğrencilere kime karşı intihar saldırısı bulunmayı tercih ettikleri soruldu. Seçeneklerde, İsrail, Irak’taki ABD askerleri ve Salman Rüşdi de vardı. Öğrencilere teşvik amaçlı, Danimarka bayrağının yakıldığı görüntüler, ve Irak’taki savaşı anlatan kısa film şeritleri gösterildi. Tahtada ise İngilizce, İbranice ve Farsça "İsrail haritadan silinmelidir"  yazısı yer alıyordu. Organizasyonun başında olan bir öğrenci, 1000  sadık ve eğitimli intihar bombacısının hazırda  ve 5000 tanesinin de bekleme listesinde olduğunu söyledi.

İran televizyonunda
Holokost tartışıldı

Geçen hafta, İran Yahudi Cemaati Başkanı Harun Yaşey, İran Başkanı Mahmud Ahmedinecad’a  Holokost’un inkar edilmemesi gerektiğine ilişkin  bir mektup gönderdi.
Profesör Abbas Salimi Namin eline Siyonistlerin Holokost’u politik ve finansal unsur olarak kullandığı görüşünü savunan bir mektup geçtiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine Yahudi Cemaati başkanı televizyonda Holokost hakkında bir münazaraya davet edildi.