!F Istanbul başladi!!!

!f İstanbul 5. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali, 15 Şubat Çarşamba gecesi Indigo`da düzenlenecek gala partisiyle başlıyor!

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
16ᆮ Şubat 2006 tarihleri arasında gerçekleşecek İf İstanbul Film Festivali’nin biletleri biletix’ de %10 indirimli satışa sunuldu, ayın13’ünden itibaren de AFM Fitaş, AFM Caddebostan ve Biletix gişelerinde satışa sunulacak.
 Korku türünün sınırlarını yeniden çizen yeni Asya kuşağının son örnekleriyle Nöbetçi Sinema; festivallerde ödülleri toplamış, hayatı yaşamanın farklı yollarını, toplumsal normlar içinde sıkışmış geçlerin cinsel kimlik arayışlarını anlatan Gökkuşağı; birbirinden etkileyici animasyon ve fantezi sınırlarında gezinen filmlerden oluşan Fantastik Filmler, toplumsal problemleri konu alan, yaşamdan kesitler sunan İçeridekiler/ Dışardakiler, Hit Filmler, !F Kolik Özel ve Express Yourself  ile İf İstanbul’da bu sene 7 farklı kategoride 51 film gösterime giriyor. Amerikan yapımı bağımsız filmlerin geçen seneye oranla bu sene ağırlıkta olması dikkatleri çekiyor.
Seçim yapmakta zorlananlar için;  festivalde gidebileceğiniz  alternatif filmler...
Mutluluk Gibi Birşey, (Something Like Happiness), Yönetmen: Bohdan Sláma, Çek Cumhuriyeti ve Alman yapımı.
Mutluluk Gibi Birşey, bir grup genç karakterin hiç ummadıkları yerlerde yeşeren umutlarını ve kendilerin keşfetmelerini anlatan, absürd ve orijinal bir film. 2005 San Sebastian, Altın İstiridye – En İyi Film & En İyi Kadın Oyuncu;
Atina, Altın Athena Ödülü;
Montreal, En İyi Film.
Transamerica, Yönetmen: Duncan Tucker, ABD yapımı.
Transamerica  festivalin en çok ilgi görmesi beklenen filmlerden. Filmde Desperate Housewives dizisinden tanıdığımız Felicity Huffman oynuyor. Film son ameliyatına birkaç gün kalan transseksüel Bree’nin hayatında erkek olarak girdiği tek cinsel ilişkinin ürünü olan oğlunu hapishaneden çıkarmasını ve aralarında gelişen olayları konu alıyor. Oscar’a aday gösterilen Felliscity Huffman bu film ile Altın Küre ve Tribeca Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Filmin diğer ödülleri:
2005 Berlin International Film Festivali En İyi Film;
Deauville Film Festival, En İyi Senaryo;
Frameline, En İyi Kurmaca Film.
Enron: İş Dünyasının Açıkgözleri, (Enron: The Smartest Guys in the Room), Yönetmen:
Alex Gibney, ABD yapımı belgesel
Film, tarihin en büyük şirket skandallarından birinin perde arkasını gözler önüne seriyor.
Tha Corporation, The Crooked E: The Unshredded Truth About Enron ve Regor & Me (Michael Moore񮖕) tarzında, etrafımızda donup duran sistemi anlatan ve şirketlerdeki kapalı perdeleri aralayan bir film; belgesel dalında bu sene Oscar’a aday gösterildi.
2005 Sundance Deauville, Canal+ Ödülü.
Belalı Oyun,( Pretty Persuasion), Yönetmen: Marcos Siega. ABD yapımı
Filmde, lisede okuyan 15 yaşındaki Kimberley Joyce (Evan Rachel Wood) iki yakın arkadaşını, İngilizce hocalarının kendisine cinsel tacizde bulunduğuna ikna eder. Kimberley  bu skandalı oyuncu olma hayali için de iyi bir başlangıç olarak görür. Marcos Siega'nın ergenlik, ırkçılık, cinsel kimlikler, materyalizm gibi kavramları işlediği kara mizah, 2005 Sundance Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’ne aday gösterildi.
George Michael: Farklı Bir Hikaye, Madonna Sana Bir Sır Vereceğim belgeselleri
Pop dünyasında çığır açan bu iki mega starın özel hayatlarından iç hesaplaşmalarına kadar merak edilen bir çok konu su üstüne çıkarılıyor. George Michael ve Madonna hayranlarının kaçırmaması gereken iki belgesel.
Ben Sen Ve Diğerleri, (Me And You And Everyone We Know), Yönetmen: Miranda July, ABD-İngiltere yapımı.
Sundance ve Cannes ödüllü bu film, insan ilişkilerinde her gün şahit olduğumuz fakat; bir şekilde tanımlayamadığımız ya da çok alıştığımız için artık dikkatimizi çekmeyen ayrıntılar üzerine kurulu. Yaşlıların şoförlüğünü yaparak hayatını kazanan sanatçı Christine (Miranda July) ve çocuklarını tek başına büyüten ayakkabı satıcısı Richard (John Hawkes) arasında filizlenmesi muhtemel aşk, filmin omurgasını oluşturuyor. 2005 Cannes, Altın Kamera, Eleştirmenler Haftası Ödülü;
Grand Prize, Prix Regards Jeune – En İyi Uzun Metraj;
Genç Eleştirmenler Ödülü – En İyi Uzun Metraj;
Sundance, Jüri Özel Ödülü;
Stockholm, En İyi İlk Film.
Junebug, Yönetmen: Phil Morrison, ABD yapımı
Son zamanlarda sıkça karşılaştığımız benzer aile toplanmalarını konu alan Amerikan filmlerinin aksine,  küçük kasaba yaşantısı ve zordaki aile ilişkilerine  detaycı bir şekilde yaklaşan bir film. Sundance Film Festivali’nin en çok konuşulan filmlerinden biri olan Junebug için eleştirmenler "Yeni Amerikan Sineması" hareketinin öncülerinden olarak söz ettiler. Aynı zamanda Amy Adams’a ödül getiren oyunculuğu  da bu film hakkında konuşulan konular arasında.
Sundance, Juri Özel Oyunculuk Ödülü (Amy Adams);
Cannes, Eleştirmenler Haftası.