Yildirimspor 2. lige doğruYildirimspor 98-Acibadem 84

İzzet ANCELNeredeyse on iki sene olacak. Formula 1`de bir efsanenin hak etmediği bir yenilgi almasından beri neredeyse on iki sene geçmiş. Ayrton Senna`yı kaybedeli neredeyse on iki sene geçmiş

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Geçmiş yıllarda 1. ligde oynayan Yıldırımspor, bu çalışmalarla eski günlerine dönmenin hızlı hazırlığı içinde. A takımı D grubunda rakipleriyle arasındaki puan farkını iyice açtı. İstanbul şampiyonluğunu garantileyen mavi beyazlı ekip 9 Mart tarihinde Adana bölgesinde yapılacak finallerde 2. lige çıkma mücadelesi verecek.
Bu hafta oynanan maçta Yıldırımspor Acıbadem’i 98ᇨ yendi. Finallere hazırlanan mavi beyazlılar ağır  çalışmaları nedeniyle maça yorgun başladı. Acıbadem’in sert ve değişken savunmasını aşmakta zorlanan Yıldırım ilk periyodu 22ᆨ önde kapadı. İkinci periyotta iki takımın savunması adeta boks maçına dönüştü.Oyuncuların savunma sertliği bir ara öyle arttı ki, hücumda boş turnike atacak gücü bile bulamadı. Orhan ve Junior ile üst üste 4 üçlük bulan Yıldırım, pota altı basketleriyle de devreyi 50ᆾ önde kapattı. İkinci yarıda Acıbadem önünde daha rahat oynadı ve Yıldırımspor taraftarlarının da desteği ile bu periyotta 26 sayı buldu: 76ᇔ.
Final periyodunda takım halinde coşan Yıldırımspor, hızlı hücumlarla sayılar bulmayı başardı. Cem-Orhan-Junior ve Arçil’in maçta yıldızlaşmasıyla fark bir ara 25 sayıya çıksa da, sonlara doğru yorulan mavi beyazlılar maçı 14 sayı farkla 98ᇨ kazandı.