Hitler`in silahi 140 bin dolara alici buldu

Adolf Hitler`in silahı olduğuna inanılan, az rastlanan bir Alman tabancası, geçtiğimiz hafta, bir internet sitesi üzerinden yapılan açık arttırmada yüz kırk bin dolara alıcı buldu.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
 Perşembe gecesi gerçekleşen açık arttırmada altmış teklif verilirken, toplam 13.400 kişi internet sitesini ziyaret etti.
www.gunbroker.com adlı sitede gerçekleşen açık arttırma 30 Ocak tarihinde başladı. On üç bin dolardan açık arttırmaya açılan silah, perşembe gecesi, satış fiyatı olan 140.250 dolara ulaştı. Uzmanlar, satılan silahın değerinin aslında yedi bin dolar olduğunu, ancak tabancanın olası Hitler bağlantısı nedeniyle bu kadar değerlendiğini belirttiler.
Üzerinde A.H. harflerinin  kazılı olduğu Krieghoff Driling marka tabancanın, gerçekten Hitler tarafından kullanılıp kullanılmadığı tam olarak bilinmiyor. Silah yapımı konusundaki  bilgisini "The Krieghff Parabellum" adlı kitapla ortaya koyan Randall Gibson ise, silahın gerçekten Adolf Hitler’e ait olduğunu savunuyor. Gibson, 2. Dünya Savaşı sırasında Hitler ve Alman Ordusu’nun üst düzey yetkililerine verilen silahlarda her zaman, verilen kişinin baş harflerinin yer aldığını belirtti.
İllionis’de yaşayan silahın eski sahibi Wes Lane, tabancayı, 1945 yılında Hitler’in sığınağını ele geçiren Amerikan güçlerine ait bir askerden şahsen aldığını dile getirdi. Lane, satıştan elde ettiği paranın bir kısmını, antisemitizmle mücadele eden Anti-Defamation League (ADL)’e bağışlayacağını belirtti. ADL yetkilileri ise, silahın bir Hitler hayranının eline geçmemesi için bir müzeye bağışlanmasını tercih ettiklerini vurguladılar.