Or- Ahayim Hastanesi`nde dayanişma yemeği

1 Şubat Çarşamba günü Or-Ahayim Hastanesi`nde Pembe Melekler tarafından gerçekleştirilen bir öğle yemeğinde cemaat kurum, kuruluş ve derneklerinde görev alan hanımlar komisyonlarının başkanları ve vekilleri ağırlandı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Rubisa Reyna Haleva,  Or- Ahayim Hastanesi’ne her daim bağışlarıyla destek veren  Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün eşi Aylin Sarıgül ve Leyla Alaton Günyeli’nin yanı sıra  yardımsever  hanımlar da  onurlandırılan konuklar arasındaydı.
Hastane giriş kapısında pembe melekler tarafından karşılanan konuklara öncelikle geçtiğimiz aylarda hizmete giren Geriatri Binası, poliklinik gezdirildi. Daha sonra Nesim Albala Salonu’nda hazırlanmış masalara geçildi. Pembe Melekler Başkanı Flora Baruh’un yaptığı açılış konuşmasının ardından, yine Or-Ahayim Hastanesi’nin mutfağında hazırlanan yemeklerini yiyen konuklara 32 yıllık Pembe Melek Leyla Devidas, Or-Ahayim ailesine giriş öyküsünü, hastalarla pembe melekler arasındaki bağın ne denli kuvvetli ve özel olduğunu aktardı.
Başkan Baruh, geriatri ve hastane çalışmalarından söz ederken,  polikliniğe hediye edilen Mamografi cihazının sağlanmasında destek veren yardımseverlere  teşekkür etti.  Baruh, kurumlar arası dayanışmanın önemini vurgularken, hastanede yatan hastaların Ulus Özel Musevi Okulları öğrencilerinin ziyaretlerinden ne denli memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Abut Kebudi’nin  Meme Kanseri konulu konuşması da hanımlar tarafından ilgiyle dinlendi. Etkinliğin yapıldığı yer hastane olunca yapılan çekilişin  en anlamlı hediyeleri de bir sağlık taraması ve mamografi kontrolüydü. Bol sohbetin ve bilgi alışverişlerinin yapıldığı günde derneklerarası dayanışmanın güzel bir örneği yaşandı.